Firma Miele od dziesięcioleci produkuje zmywaki przemysłowe. Dzięki zdobytemu przez ten czas doświadczeniu gastronomiczne urządzenia Miele spełniają coraz to wyższe wymagania z zakresu higieny, ekonomii i ekologii.
Na szczególną uwagę zasługują:
- łatwe do utrzymania w czystości wnętrze zmywarki – z zaokrąglonymi krawędziami
- wewnętrzne elementy zmywarki wykonane z wysokiej jakości stali szlachetnej
- obudowa urządzenia wykonana ze stali szlachetnej lub pokryte emalią (dzięki specjalnej technice nanoszenie emalii powstaje bardzo trwała powłoka, odporna na zarysowania i działanie środków chemicznych).
- program termicznej dezynfekcji, spełniający szczególnie wysokie wymagania w zakresie higieny (model G 7857 TD)
- kosze i wkłady zapobiegające uszkodzeniom szkła, sztućców i naczyń, ułatwiające mycie i suszenie oraz załadunek i rozładunek.
Również aspekt ekonomii i techniki zmywania jest w urządzeniach profesjonalnych Miele istotną kwestią. Na perfekcyjne efekty mycia wpływają m.in.
- elektroniczne sterowanie z rozbudowanymi programami,
- pompa obiegowa o dużej mocy, dająca w efekcie wysoką wydajność i dokładność zmywania, w krótkim czasie
- wbudowany zmiękczacz wody Profi-Monobloc
- możliwość podłączenia wody zimnej i ciepłej, co skraca czas zmywania i obniża koszty eksploatacji
- możliwość podłączenia pompy dozującej płynne środki myjące.
Już w fazie planowania wyposażenia kuchni w branży hotelarskiej i gastronomicznej należy uwzględnić odpowiedni dobór, tak ważnego elementu wyposażenia, jakim jest zmywarka. Wymagania w tym zakresie zależą od rodzaju oraz stopnia zabrudzenia, ilości zmywanych naczyń i sztućców, a także wielkości zakładu oraz wymaganej szybkości przygotowania świeżych naczyń czy szklanek do ponownego użytku. Firma Miele dysponuje odpowiednimi rozwiązaniami spełniającymi wszystkie te wymogi: oferuje przemysłowe zmywarki gastronomiczne z systemem płukania bieżącą wodą dla mniejszych zakładów gastronomicznych, specjalną zmywarkę z systemem termicznego wyparzania oraz zmywarki przemysłowe do naczyń z systemem bojlerowym dla większych zakładów gastronomicznych, gdzie stała gotowość do pracy i szybkie cykle zmywania stanowią priorytet.
Flagowe modele zmywarek gastronomicznych to: Model G 7857 – zmywaka gastronomiczna z systemem świeżej wody, 10 programów, w tym program dezynfekcji termicznej, najkrótszy przebieg programu: 6 minut, duża pojemność robocza - wydajność do 300 talerzy i 960 sztućców w dolnym koszu, 440 naczyń kuchennych w górnym koszu na godzinę, minimalne zużycie wody i energii, zredukowane zużycie soli zmiękczającej. W seryjnym wyposażeniu urządzenie posiada kosze dla 2 poziomów mycia: kosz górny dla 20 filiżanek i 24 podstawek lub 12 talerzyków deserowych oraz kosz dolny z dwoma wkładami dla 15 dużych talerzy i 2 pojemnikami na sztućce.
W zależności od potrzeb możliwe jest inne wyposażenie komory myjącej. Model G 8066 – zmywarka gastronomiczna z systemem bojlerowym z ciągłą gotowością do zmywania, 3 programy, najkrótszy przebieg programu to 1,5 minuty, wydajność do 720 talerzy lub do 40 koszy na godzinę, spłukiwanie 3 litrami świeżej wody, możliwość montażu na cokole - ergonomiczne załadowywanie i rozładowywanie urządzenia.
Model G 8072 – zmywarka kapturowa z systemem bojlerowym z ciągłą gotowością do zmywania, najkrótszy z 4 programów wynosi 60 sekund. Wydajność to 1080 talerzy lub 60 koszy na godzinę.
Na komfort obsługi profesjonalnych zmywarek składają się wysoka wydajność zmywania, bogata oferta wyposażenie dodatkowego (kosze i wkłady na zróżnicowany asortyment naczyń kuchennych i sztućców), intuicyjna obsługa oraz ekonomiczna eksploatacja.
PRZYKŁAD ZASTOSOWAŃ: Profesjonalne zmywanie szklanek i kieliszków. Zmywanie tak delikatnych elementów wyposażenia wymaga precyzji, delikatności jak również doboru odpowiedniej temperatury wody do mycia i płukania. Do zmywania szklanek i kieliszków Miele Professional proponuje zastosować modele wyposażone w system bieżącej wody. Urządzenia te posiadają 2 programy specjalnie stworzone do tego celu; z temperaturą mycia 50 – 550C. W wyższej temperaturze może następować uszkodzenie dekoracji i korozja szkła. Również płukanie odbywa się w temperaturze 50 - 550C. Zapobiega to zbyt szybkiemu schnięciu i tworzeniu się plam na zmywanych naczyniach. W przypadku szklanek do piwa płukanie odbywa się przy użyciu zimnej wody, skraca to czas przygotowywania naczyń i szklanki gotowe są natychmiast do użycia. Przy zmywaniu naczyń szklanych ważny jest także dobór koszy. Optymalne wyniki mycia dają kosze specjalnie do tego celu przygotowane, a takie właśnie firma Miele oferuje swoim Klientom.
PRZYKŁAD ZASTOSOWAŃ: Profesjonalne zmywanie sztućców. Przy zastosowaniu profesjonalnej zmywarki Miele również tak problematyczne mycie, jak mycie sztućców, staje się proste i szybkie. Zalety mycia sztućców w zmywarkach Miele: czyszczenie, spłukiwanie i suszenie z nabłyszczaniem odbywa się w jednym cyklu, istnieje możliwość zmywania zarówno sztućców ze stali szlachetnej jak i ze srebra. Przy odpowiedniej ilości i jakości wody wyeliminowane jest także ręczne polerowanie.
Profesjonalne zmywanie w przemysłowych zmywarkach Miele to każdorazowo najlepszy efekty, przy minimalnym wkładzie pracy, wygoda, komfort i opłacalność.
Miele „Wszystko inne to kompromis”.

Miele Sp. z o.o.
ul. Gotarda 9
02-683 Warszawa
tel. centr. 022 548 40 00
strona: www.miele.pl
|
Serwis Centralny
ul. Rzymowskiego 19
Warszawa
tel. 022 543 36 30
fax. 022 843 01 03
Serwis - godziny otwarcia
pn-pt 9:00 - 17:00 |
Dział Professional firmy Miele
ul. Gotarda 9
02-683 Warszawa
tel. 022 548 40 11 lub 15
e-mail: profi@miele.com.pl |
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|