Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Primerba Cup 2008



16 września 2008 roku podczas targów Polagra-Food w Poznaniu odbył się finał konkursu Primerba Cup 2008. Organizatorem konkursu jest firma Unilever Foodsolutions.

Primerba Cup to konkurs wieloetapowy. Do ścisłej czołówki zakwalifikowało się 8 uczestników.  Tematem III edycji konkursu było: Danie główne z dowolnych elementów perliczki, przygotowane z udziałem minimum 1 rodzaju PRIMERBY KNORR.

Pierwsze miejsce zdobył Paweł Rozmiarek - Hotel HP Park - Poznań. Zwycięzca podbił podniebienia jury daniem: Perliczka faszerowana musem ziołowym z sosem truflowym z foie gras. W nagrodę otrzymał czek w wysokości 7 tys. złotych, upominki rzeczowe oraz nominację do przyszłorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Drugie miejsce, czek w wysokości 5 tys. złotych oraz nagrody rzeczowe zdobył Artur Maćkowiak - Hotel IBB Andersia Tower, Poznań. Laureat drugiego miejsca przygotował na konkurs danie: Perliczka w egzotycznym sosie z kumkwatą i roladą truflową.

Trzecie miejsce wywalczył Karol Łukomski - Catering Athina, Wrocław. Danie, które przygotował to: Perliczka maślana ze szpinakiem i cieciorką, z dodatkiem owocowego chutney. Brązowy laureat otrzymał nagrody rzeczowe oraz czek w wysokości 3 tys. złotych.

Pracę ekip oceniało jury w składzie: Constant-Michel Labarre - przewodniczący, Kurt Scheller, Theofilos Vafidis, Marcin Markowski, Tomasz Szymański i Konstantin Oganezov.

Poziom tegorocznych zmagań był naprawdę wysoki, to daje nam satysfakcję. Zarabiając na rynku gastronomicznym, chcemy część zysków wykorzystać wspierając kucharzy – mówi Piotr Wrotyński Dyrektor Zarządzający Unilever Foodsolutions, organizator konkursu. Zależy nam na rozwoju kulinarnym naszych klientów, na podnoszeniu ich kwalifikacji – dodaje. 

W konkursie wzięli również udział:
  • Konrad Wojciechowski – Hotel Lord, Warszawa; Pierś z perliczki faszerowana musem szparagowym, podana z pieczonym ziemniakiem, baby warzywami i sosem porzeczkowym
  • Łukasz Fulara – Hotel Novotel Centrum, Gdańsk; Udko perliczki faszerowane riccottą i gęsiną podane na soczewicy z borowikami papryką pieczoną z fetą na sosie balsamiczno -truflowym
  • Arkadiusz Czarnik – Restauracja Dworek, Rzeszów; Kompozycja perlicy z sandaczem na młodym szpinaku z gorgonzolą w aromacie Primerb
  • Mateusz Kokot – Restauracja Kortowo, Poznań, laureat konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej; Perliczka w towarzystwie warzyw
  • Wojciech Ćwikowski – SPA Hotel Diament, Ustroń; Perliczka faszerowana musem ziołowym z sosem truflowym z foie Gras

Sponsorami nagród w konkursie były firmy: Grapil, Vivamix, EVA-TEC, Witek's, Drop S.A.

Patronat nad konkursem objęła null

Sponsor relacji:

nullUnilever Foodsolutions
ul. Bałtycka 43
60-960 Poznań
tel. (061) 876 43 17
fax. (061) 876 44 63
Bezpłatna infolinia: 0 800 661 111
e-mail: ufs.poland@unilever.com
www.unileverfoodsolutions.pl

Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000