Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel - Mikołajki 2008



Pierwszego dnia, podczas 61 edycji targów w Mikołajkach, odbył się konkurs na żywo Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans.

16 kwietnia 2008 roku o tytuł mistrza kucharskiego w regionie walczyło trzy ekipy. Zwycięzcami okazali się Ewa Bałdyś oraz Artur Sienkiewicz reprezentujący Restaurację Centrum Astoria w Białymstoku. Przygotowali Polędwiczkę wieprzową z grasicą i borowikami na mini ratatouille i cieście francuskim, podaną z sosem karmelowym i pianką chrzanową oraz Szynkę parmeńską nadziewaną dynią i szparagami na groszku cukrowym i sosie z papai.
 

Na srebrnym podium stanął Marcin Witczak – Restauracja Pod Aniołami w Elblągu. Autorskimi daniami, które zapewniły mu drugie miejsce były Wątróbka z pieca z żurawiną oraz Roladka z polędwiczki wieprzowej z carpaccio truskawkowo – pieczarkowym.

Trzecie miejsce zdobyli Dariusz Ostojski oraz Cezary Jaksim – Hotel Amax w Mikołajkach. Podczas konkursu przyrządzili Polędwiczkę wieprzową po angielsku z marynowaną gruszką i sosem jałowcowymRoladkę z polędwiczki wieprzowej z suszonym pomidorem i sosem borowikowo – rakowym.
 
Konkursowe dania oceniało jury w składzie: Marek Widomski reprezentujący firmę WISD&Partners, Piotr Wojewodzic prezes Inexpo - Poznańskiej Agencji Targowej oraz Ryszard Sikora redaktor Polskiego Radia.
Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotowanie potraw z wykorzystaniem warzyw Oerlemans. Umiejętnościom i kunsztowi kulinarnemu kucharzy przyglądała się również licznie zgromadzona publiczność. 
 
Wobec wysokiego i niezwykle wyrównanego poziomu prezentowanych potraw, jury zdecydowało się zakwalifikować dwie pierwsze drużyny do Wielkiego Finału Kulinarnej Gali, który odbędzie się podczas targów Tur-Gastro-Hotel w Katowicach w dniach 4-6 czerwca 2008 r.
 
Sponsorami konkursu były firmy: Oerlemans i Küppersbusch. Organizatorzy: TGH, WISD&Partners. Patronat: KSK.

nullOerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12 fax: (052) 318 94 49
ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Justyna Warchoł - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000