Baranów Sandomierski, 15 marca 2002
relacja z Festiwalu Kuchni Dworskiej
15 marca bieżącego roku w Baranowie Sandomierskim, w 400 letnim renesansowym zamku, odbył się Konkurs Kuchni Dworskiej – Pierwsza Edycja Dań Wielkanocnych. Impreza ta odbyła się dzięki wsparciu sponsorów, z których głównym była krakowska firma FREDOMATIC.
Do grona współsponsorów dołączyły firmy: - COMITOR z Łodzi,
- HEFRA z Warszawy,
- LUBELLA z Lublina,
- ZAKŁADY PORCELANY „ĆMIELÓW” z Ćmielowa.
Jak zwykle zachwycające wędliny, a zwłaszcza szynkę podkomorzego zaprezentowała warszawska firma JANEX, Leszek Makulski – doradca gastronomiczny Janexu, udzielał wszelkich porad kulinarnych.
Materiał zdjęciowy otrzymaliśmy dzięki uprzejmości Prezes Zarządu firmy FREDOMATIC, pani Marii Maroszek.
|