Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Parmezanowy suflet z żurawiną

Składniki: (na 10 porcji)

  • Jajka 5 szt.
  • Grand Marnier 20 ml
  • Cukier 50 g
  • Mascarpone 100 g
  • Wino białe 100 ml
  • Bazylia
  • Masło
  • Miód 40 ml
  • Parmezan 20 g

  • Sposób przyrządzenia:

    Ubijamy białka, żółtka ucieramy z cukrem i Grand Marnier, filiżanki na suflet smarujemy masłem i obsypujemy cukrem. Na dno wlewamy odrobinę likieru pomarańczowego. Do ubitych białek dodajemy utarte żółtka i delikatnie mieszamy.

    Następnie jednolitą masę wkładamy do filiżanek i obsypujemy z góry parmezanem. Tak przygotowane suflety wkładamy do rozgrzanego do 180º C piekarnika na 10 min.

    Sosy do deseru: Mascarpone mieszamy z likierem i cukrem. Redukujemy wino białe z miodem, po wystudzeniu dodajemy bazylię i miksujemy.


    Przygotowali: Michał Karadżow i Adrian Urbański - Restauracja Moonsfera, Warszawa





    Prezentowane danie przyrządzili Michał Karadżow i Adrian Urbański podczas VIII Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Przygotowane danie zapewniło im III miejsce.








    Zobaczcie Państwo :

    Parmezanowy suflet z żurawiną


    Penne z piersią kaczki, truflą i rukolą



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000