Warszawa, 23 marca 2002
W dniu 23 marca, podczas trzeciego dnia targów Eurogastro w Warszawie odbyły się Pokazy Polskiej Kuchni Regionalnej. Organizatorem, tak jak w przypadku konkursu im. Andrzeja Białkowskiego było Ogónopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Trzy ekipy kucharzy prezentowały tradycyjne polskie potrawy kuchni kaszubskiej, śląskiej i myśliwskiej.
Były to drużyny SPKiC Regionu Pomorskiego, Restauracji w hotelu Reytan w Warszawie i Dolnośląskiego Stowarzyszenia SPKiC.
Drużyna SPKiC Region Pomorski w składzie:
Krzysztof Szulborski
Marek Pietrzak
Roland Malinowski
Darek Skierka
Andrzej Ławniczak
 | Roland Malinowski z drużyny SPKiC |
 |  | Marynowany sandacz faszerowany masą serową panierowany w koperku | Pstrąg w szynce wędzonej na zimno na kapuście sznurowanej |
Restauracja w hotelu Reytan w Warszawie w składzie:
Arkadiusz Kulasik
Barbara Frąckowiak
 | Arkadiusz Kulasik i Barbara Frąckowiak |
 |  | Pasztet z przepiórek | Polędwica z jelenia w cieście ziemniaczanym |
Dolnośląskie Stowarzyszenie SPKiC:
Piotr Getner
Grzegorz Wiatrowski
Lesław Kołodziej
Michał Ogórek
Jarosław Kos
 |  | Mus z pstrąga i okonia nilowego wędzonego w jaśminowym dymie | Deser katalanka |
|