Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pokazy Kuchni Regionalnej
Warszawa, 23 marca 2002





W dniu 23 marca, podczas trzeciego dnia targów Eurogastro w Warszawie odbyły się Pokazy Polskiej Kuchni Regionalnej. Organizatorem, tak jak w przypadku konkursu im. Andrzeja Białkowskiego było Ogónopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.





Trzy ekipy kucharzy prezentowały tradycyjne polskie potrawy kuchni kaszubskiej, śląskiej i myśliwskiej.


Były to drużyny SPKiC Regionu Pomorskiego, Restauracji w hotelu Reytan w Warszawie i Dolnośląskiego Stowarzyszenia SPKiC.








Drużyna SPKiC Region Pomorski w składzie:


Krzysztof Szulborski


Marek Pietrzak


Roland Malinowski


Darek Skierka


Andrzej Ławniczak






Roland Malinowski z drużyny SPKiC






Marynowany sandacz faszerowany masą serową panierowany w koperku
Pstrąg w szynce wędzonej na zimno na kapuście sznurowanej









Restauracja w hotelu Reytan w Warszawie w składzie:


Arkadiusz Kulasik


Barbara Frąckowiak






Arkadiusz Kulasik i Barbara Frąckowiak






Pasztet z przepiórek
Polędwica z jelenia w cieście ziemniaczanym









Dolnośląskie Stowarzyszenie SPKiC:


Piotr Getner


Grzegorz Wiatrowski


Lesław Kołodziej


Michał Ogórek


Jarosław Kos






Mus z pstrąga i okonia nilowego wędzonego w jaśminowym dymie
Deser katalanka






 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000