Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wegetariańska Uczta z Oerlemans w Krakowie



Po raz kolejny, w ramach Krakowskiego Festiwalu Kulinarnego Horeca kucharze udowodnili, że kuchnia wegetariańska nie musi kojarzyć się tylko i wyłącznie z sałatką jako dodatkiem do dania głównego. Konkurs wygrała kreatywność i chęć eksperymentowania w tworzeniu potraw o ciekawym smaku.

Gołąbek nadziewany musem marchewkowo-kalafiorowym z dodatkiem sosu kurkowo-pomidorowego oraz sałatki z mango podanej na zimno, a także Risotto borowikowo-tymiankowe w cieście francuskim z sosem serowym i sałatką brokułowo-pomidorową okazały się najlepszymi konkursowymi daniami. Ich autorzy - Sylwester Lis i Karol Górka reprezentujący Grand Hotel Stamary z Zakopanego zajęli pierwsze miejsce zdobywając puchar, medale i nagrody ufundowane przez sponsorów.

Zwycięzcy - Sylwester Lis i Karol Górka prezentują swoje dania

Na drugim miejscu znaleźli się Michał Suchanowski i Sebastian Barczyk – Hotel Cumulus, Będzin. Pod czas konkursowych zmagań przygotowali: Twarożek z kiełkami rzodkiewki na babeczce szpinakowej z ciasta pajowego oraz Roladę z ziemniaków faszerowanych szpinakiem, bryndzą, szparagami na czosnkowo-pieprzowym sosie.

Trzecie miejsce i związane z tym laury przypadły w udziale Bartłomiejowi Kiełtyce i Piotrowi Krawczykowi, którzy przyrządzili Warzywny omlet royal z sorbetem herbacianym i ravioli marchewkowym oraz Korzenną fantazję z kozim serem i puree cukiniowym oraz espumie mandarynkowej.

Laureaci II miejsca - Michał Suchanowski i Sebastian Barczyk podczas pracy

W konkursie wzięli także udział Piotr Turakiewicz i Waldemar Wojtal, którzy przygotowali Szpinakową fantazję na sosie pesto oraz Suflet serowy na pierzynce pomidorowej w towarzystwie żurawiny.

Wegetariańska Uczta z Oerlemans oceniana była przez jury w składzie: Marek Widomski, Zbigniew Kurleto, Marcin Polus, Mohamed Nasef, Andrzej Harmasz.

Uczestnicy, jurorzy i sponsorzy konkursu tuż po ogłoszeniu wyników

Podstawowymi produktami, których uczestnicy konkursu musieli konieczne użyć w przygotowywanych potrawach były świeże warzywa mrożone Oerlemans.

Oerlemans Foods jako koncern międzynarodowy z 25-letnią tradycją wyspecjalizował się w produkcji wysokiej jakości świeżo mrożonych warzyw i owoców. Oferuje przez cały rok kilkadziesiąt produktów i ich wariantów przeznaczonych dla rynku gastronomicznego.

 Oerlemas Foods Polska
 ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
e-mail: ofp@oerlemans-foods.pl
www.oerlemans-foods.pl

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"gratulacje "
(27.11.2007 - 23:51)  (Kaczor)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000