
Składniki (na 4 porcje):
- Kalafior Oerlemans 100 g
- Brokuły Oerlemans 50 g
- Marchew młoda Oerlemans 50 g
- Fasolka szparagowa Oerlemans 50 g
- Cebula kostka Oerlemans 100 g
- Czosnek Oerlemans 50 g
- Zioła Oerlemans 50 g
- Pomidory 100 g
- Kminek tarty 50 g
- Kolendra mielona 50 g
|
Kurkuma 20 g
Sól 20 g
Geram masala 20 g
Mleko kokosowe 0,5 l
Polędwiczki 500 g
Jogurt grecki 100 g
Przyprawa Tandoori 50 g
Imbir świeży 10 g
Limonka 1 szt.
Przecier pomidorowy 30 g
|
Sposób przyrządzenia:
Podsmażyć cebulkę na złoty kolor z posiekanym czosnkiem. Dodać kminek, kolendrę, kurkumę i geram masalę. Następnie dodać posiekane pomidory, mleko kokosowe oraz zioła Oerlemans. Doprawić solą.
Sporządzić marynatę z jogurtu, imbiru, limonki oraz przecieru. Zalać marynatą polędwiczki i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie grillować i podawać na serze Haloumii z arbuzem.
Przygotowali: Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek Restauracja Athina, Wrocław

Prezentowane danie przyrządzili Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek podczas Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel – Wrocław 2007. Przygotowane danie zapewniło im zwycięstwo w konkursie.
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|