Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Dilmah proponuje: Herbaciane dania autorstwa Kurta Schellera




Zobaczcie państwo:
Dilmah Tea Sommelier Competition
Warszawskie Dni Herbaty

3 października 2007 r. w Akademii Kurta Schellera w Warszawie, w ramach Warszawskich Dni Herbaty, odbyły się warsztaty szkoleniowe z przygotowania dań na bazie herbat Dilmah.

Prowadzący herbaciane warsztaty, mistrz kulinarny – Kurt Scheller zaprezentował zebranej publiczności w jaki sposób można wykorzystać doskonały smak i aromat herbaty stosując ją jako składnik dania. Uczestnikami pokazu byli m.in. szefowie kuchni, managerowie, właściciele restauracji, którzy chcieliby wprowadzić do swojej karty menu potrawy przygotowane na bazie herbaty.

Wszyscy, którzy przybyli na pokaz mogli nie tylko przygotowywać potrawy pod okiem mistrza, ale również skonsumować dania, które sami przyrządzili. A były to:

  • Jajka z marmurkowym wzorkiem z herbaty Dilmah Vanilla Tea,

  • Grzyby faszerowane nadzieniem z herbatą Dilmah Sencha Green Tea,

  • Łosoś marynowany w herbacie Dilmah Jasmine Green Tea,

  • Gazpacho z kukurydzą i papryką w herbacie Dilmah Ginger Tea,

  • Pierś kurczaka w Dilmah Organic Rooibos,

  • Pieczona pierś kaczki z cytrynową salsą z herbatą Dilmah Prince of Kandy,

  • Stek z halibuta w herbacie Dilmah Italian Almond Tea,

  • Krewetki marynowane w herbacie Dilmah Rose with French Vanilla Tea,

  • Owocowy couscous w herbacie Dilmah Rum Tea,

  • Pomarańczowy sulet z herbatą Dilmah Meditteranean Mandarin Tea,

  • Malinowe tiramisu z nutą herbaty Dilmah Strawberry.

Autorem przepisów przygotowanych dań był Kurt Scheller.

W czasie przerwy uczestnicy mieli wspaniałą okazję wysłuchać Tomasza Witomskiego – Prezesa Gourmet Foods, wyłącznego importera herbat marki Dilmah do Polski. Można było dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy nie tylko o herbacie, jej rodzajach, procesie przetwarzania, właściwościach, ale również o samej egzotycznej Sri Lance, skąd pochodzi herbata Dilmah.

Zwieńczeniem warsztatów była degustacja wcześniej przygotowanego deseru.

Od 6 października dań na bazie herbat Dilmah można próbować w warszawskich restauracjach:

  • Almi Café,
  • Le Jardin,
  • Mega Bait,
  • Tygmont,
  • Butelka,
  • Hotel Reytan (Gastro Crew),
  • Sentyment,
a także w Caffe Galeria w Legionowie oraz Restauracji Maleńka w Lądku Zdrój.

Aby dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu herbaty w kuchni zapraszamy na www.warszawskiedniherbaty.pl

Sylwester Łącki – Gastrona.pl


Gourmet Foods Sp. z o.o.
ul. Smoleńskiego 2
01 – 698 Warszawa
tel. (022) 639 33 00
fax. (022) 639 33 01
www.dilmah.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000