Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielkopolski Kucharz Roku 2007

Zobaczcie państwo:
Polagra Food 2007
Wielkopolski Kucharz Roku

W Poznaniu 18 września 2007 roku odbyła się dziewiąta już edycja konkursu Wielkopolski Kucharz Roku. Dziesięciu kucharzy stanęło do walki o miano najlepszego w regionie.

Zadanie polegało na przygotowaniu siedmiu porcji konkursowego dania w ciągu tylko jednej godziny. Obowiązkowe produkty, których zgodnie z regulaminem musieli użyć kucharze to: kapusta, wątróbka i wieprzowina.

Efekt finalny oraz przebieg pracy oceniało jury w składzie:

  • Constant Michel Labarre – przewodniczący
  • Mirosław Drewniak
  • Marek Niemiec
  • Jerzy Pasikowski
  • Krzysztof Stiburski

Bezkonkurencyjny okazał się Maciej Woźniak z WTT Kortowo, Poznań. Zajął pierwsze miejsce i otrzymał w nagrodę voucher podróżny o wartości 2.000 zł. Weźmie również udział w przyszłorocznym Kulinarnym Pucharze Polski. Zwycięzca przygotował Polędwiczkę wieprzową w żubrówce z kapustą kwaszoną z kminkiem na białym winie w cieście francuskim, w towarzystwie wątroby wieprzowej w otulinie szynki i sosem kurkowym z pomidorem koktajlowym. Zobacz przepis >>>

Jestem naprawdę zadowolony z wygranej. Długo przygotowywałem się do konkursu, za każdym razem było coś co jeszcze mogłem udoskonalić. Największy problem stanowiła wątróbka, to dość trudny temat – powiedział szczęśliwy zwycięzca.

Drugi na podium stanął Tomasz Siedlik z Hotelu HP Park, Poznań. Nagrodzona potrawa to Polędwica wieprzowa przekładana aromatycznymi warzywami z wątróbką i jabłkami, podawana z blinami piwnymi i sosem żubrowym.

Trzecie miejsce przypadło w udziale Bartoszowi Budzyńskiemu z Hotelu HP Park Poznań. Na konkurs przygotował Schab z warchlaka z pasztecikiem z wątroby i gruszek.

W konkursie udział wzięli również:

  • Damian Zachmyc – Avanti – H.A. Żołądkowscy, Poznań
  • Marcin Kaźmierczak – Gospoda pod Koziołkami, Poznań
  • Paweł Celina – Abc Kuchni, Poznań
  • Marcin Kordalski – Hotel Restauracja Brovaria, Poznań
  • Maksymilian Rainczuk – Hotel Restauracja Brovaria, Poznań
  • Bartosz Turowski – Hotel System Restaurants Sp. z o.o., Poznań
  • Bartłomiej Pietruszka – Tawerna Toscana, Piła

Organizator: Wielkopolska Izba Gastronomii, Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Sponsorzy: Rational, Winterhalter, Dora-Metal, Kromet, Bonduelle, Ecolab, Sokołów, Norge, Wyborowa SA, Eva Tec.


Magdalena Gorczyca – Gastrona.pl



Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"1 miejsce ?"
(21.09.2007 - 00:12)  (Marco)
"Sznanowne Pana...marco !"
(21.09.2007 - 10:19)  (C-Michel Labarre)
"Panie Michel"
(24.09.2007 - 09:19)  (obiektywny)
"Szanowni Kucharze"
(24.09.2007 - 14:12)  (Mirek Drewniak)
"poziom niski"
(01.10.2007 - 00:43)  (STREBOR)
"Osobista"
(23.10.2007 - 23:14)  (Marcel)
"pozdrowienia z bydgoszczy"
(19.11.2007 - 11:01)  ( Yvonne Bydgoszcz)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000