Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
14.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pożegnanie Lata - Ogólnopolski Festiwal Jabłka 2007

Zobaczcie państwo:
Pożegnanie Lata w Baranowie 2007 - zaproszenie
Regulamin
Formularz zgłoszeniowy
Pożegnanie Lata w Baranowie 2006 - relacja

Zapraszamy do uczestnictwa w drugiej edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Jabłka w Baranowie Sandomierskim. Impreza odbędzie się w dniu 16 września 2007 roku.

Święto Jabłka podczas Pożegnania Lata w Baranowie Sandomierskim będzie szczególnym spotkaniem producentów jabłek, ich przetwórców jak i przedstawicieli branży gastronomicznej. Podczas tegorocznej II edycji planuje się organizację konkursu pt. Zastosowanie jabłka w polskiej kuchni - wykonanie przez startujących kucharzy 6 zestawów dania z zastosowaniem jabłek.

Celem kulinarnego święta jabłek będzie dalszy planowany rozwój tego przedsięwzięcia na lata przyszłe i rozszerzenie go o liczne konkursy np. na najlepszą szarlotkę, najlepszy jabłecznik, najlepsze wino jabłkowe i kosmetyki z jabłek itp…

Konsekwencją takich działań byłby rozwój poszczególnych linii produktowych i ich prezentowanie podczas Pożegnania Lata w Zamku w Baranowie Sandomierskim. Organizatorzy zapraszają wszystkich zainteresowanych do uczestnictwa w Festiwalu!

Organizatorzy:

  • Zespół Zamkowo-Parkowy w Baranowie Sandomierskim
  • Kapituła Klubu Szefów Kuchni




Program Pożegnania Lata

Sobota 15.09.2007

  • Godziny popołudniowe przyjazd uczestników
  • godz. 18:00 Odprawa Jury i startujących kucharzy w konkursie
  • godz. 19:00 Wspólna kolacja

Niedziela 16.09.2007

  • Śniadanie do godz.11:00
  • godz. 10:00 Rozpoczęcie konkursu kulinarnego na dziedzińcu zamkowym
  • godz. 14:00 – 17:00 Bicie rekordu Guinnessa –„pitucha baranowska”, degustacja potrawy przez przybyłych gości – zbiórka na cele charytatywne
  • godz. 17:00 Koncert Zespołu Chrząszcze
  • godz. 18:00 Ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego, wręczenie dyplomów, statuetek oraz nagród
  • godz. 14:00 – 18:00 Konkursy Radia Leliwa
  • godz. 19:00 Program Agencji Totem
  • godz. 20:45 Koncert Zespołu Łzy
  • godz. 22:00 Muzyka mechaniczna - operator Piotr Żak Radio Leliwa
  • Zakończenie Festiwalu

Formularz zgłoszeniowy


Nasz kraj jest jednym z największych na świecie (nr 3) producentów jabłek i koncentratów jabłkowych. Właściwości smakowe i zawartość pektyn powodują, że są one szczególnie cenne i dodawane do innych w celu podniesienia jakości. Rozmaitość odmian jabłek i ich smaków, a także polska tradycja ich konsumpcji i przetwarzania jest znakomitą podstawą do rozwinięcia wielu produktów rynkowych.

W regionie Sandomierskim dominuje sadownictwo, w większości są to jabłka. Dlatego też zrodził się pomysł organizacji święta jabłek, co jest niezbędnym elementem marketingu tej kategorii. Taki projekt, rozumiany trochę jak targi, trochę jak lokalna i krajowa impreza jednocześnie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 
 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000