Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Finał Wegetariańskiej Uczty z Oerlemans

Zobaczcie państwo:
Wegetariańska Uczta - Ustroń Zdrój
Wegetariańska Uczta - Ogólnopolski Finał
TGH - Ustroń Zdrój

Adam Dmyterko i Grzegorz Nowicki okazali się tryumfatorami ogólnopolskiego finału Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel „Wegetariańska Uczta z Oerlemans”. Ostateczna rozgrywka na potrawy niezawierające produktów mięsnych i ryb odbyła się 24 maja 2007 roku w Ustroniu Zdroju.

Przedstawiciele Restauracji Pergola z Kołobrzegu zwyciężyli dzięki perfekcyjnemu przygotowaniu dwóch potraw: Gorgonzola w orzechach laskowych na puree z kalafiora z pomidorami concase, Kozi ser pieczony z warzywami Oerlemans, sosem pesto i orzeszkami piniowymi. Za zajęcie pierwszego miejsca Adam Dmyterko i Grzegorz Nowicki, z rąk Pawła Barana – zastępcy dyrektora ds. handlu firmy Oerlemans Foods Polska, która jest głównym sponsorem konkursu, otrzymali 2 notebooki, pamiątkowe dyplomy i puchar.

W związku z tym, że konkurs zorganizowany został pod patronatem Klubu Szefów Kuchni i oceniany był przez jego przedstawicieli – laureaci uhonorowani zostali także pozłacaną statuetką KSK. Przedstawiciele Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz firmy Unilever Foodsolutions zaprosili też zwycięzców Wegetariańskiej Uczty z Oerlemans do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski.

Drugie miejsce i związane z nim nagrody przypadły w udziale reprezentantom Restauracji Pod Łososiem w Gdańsku. Damian Mazurowski i Piotr Krysiak przygotowali podczas konkursu: Klarowne consome pomidorowe z nutką kopru włoskiego, okraszone cukinią i serem toffu oraz Concase warzywne otoczone aromatyzowaną imbirem gruszką w duecie z kuskus i makaronem pene. A nagrodzeni zostali dwoma aparatami cyfrowymi oraz pamiątkowymi dyplomami i pucharem. Marek Widomski ogłosił także ich automatyczną kwalifikacje do przyszłorocznej edycji konkursu L`Art de la cuisine Martell.

Warzywna rapsodia w serowym uniesieniu i Risotto szparagowe w delikatnej otoczce ciasta filo podane z sosem serowo-borowikowym w kompozycji wiosennej młodości warzyw przygotowali Sylwester Lis i Adam Smoter, reprezentujący Hotel Grand Stamary w Zakopanem. Wywalczyli ich przyrządzeniem trzecie miejsce.

W finale Wegetariańskiej Uczty z Oerlemans wzięli także udział:

  • Jerzy Jakieła i Jolanta Wojtuś z Hotelu Energetyk z Iwonicza Zdroju: Millefeuille z pomidorów, z musu z dyni i curry z sałatką z jabłek i avocado, Rogout z borowików w koronie ziemniaczanej na podkładzie z niedźwiedziego czosnku, szpinaku w asyście miksu szparagowego
  • Grzegorz Nowicki i Adam Dmyterko z Restauracji Pergola w Kołobrzegu
  • Adrian Feliks i Vitali Tarasevich z Restauracji La Cantina w Katowicach: Trio ze szparagów, Yasai tempera
  • Tomasz Kiełbasa i Andrzej Stabrawa z Hotelu Belweder w Ustroniu Fantazja wegetariańska, Wariacja wegetariańska z papryki

Konkurs oceniany był przez jury, w skład którego weszli członkowie Kapituły Klubu Szefów Kuchni a także Paweł Baran - zastępca dyrektora ds. handlowych Oerlemans Foods Polska.

Kulinarna Gala „Wegetariańska Uczta z Oerlemans” organizowana jest przez TGH, firmę WISD&Partners pod patronatem Klubu Szefów Kuchni.

Sponsorzy konkursu: Oerlemans Foods Polska, Kuppersbuch, Komat.

Produkty firmy Oerlemans Foods Polska dostępne są w programie lojalnościowym Horeca Profit. Oznacza to, że kupując je można zbierać kody a następnie odbierać atrakcyjne nagrody. Przyłącz się do programu już dziś! Za darmo. Kliknij żeby zobaczyć produkty firmy Oerlemans dostępne w programie.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000