Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wegetariańska Uczta z Oerlemans – eliminacje Ustroń Zdrój

Zobaczcie państwo:
Wegetariańska Uczta - Ustroń Zdrój
Wegetariańska Uczta - Ogólnopolski Finał
TGH - Ustroń Zdrój

Siedem zespołów wzięło udział w ostatnich eliminacjach regionalnych Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel „Wegetariańska Uczta z Oerlemans” 23 maja 2007 roku w Ustroniu Zdroju. Najlepsze dwie zakwalifikowały się do startu w ogólnopolskim finale konkursu, który odbył się następnego dnia.

Zwycięski duet Vitali Tarasevich i Adrian Feliks prezentują swoje trofeum
oraz potrawy

Pierwsze miejsce zajęła ekipa reprezentująca Restaurację La Cantina z Katowic - Adrian Feliks i Vitali Tarasevich. Wspólnie przygotowali Trio ze szparagów.

Drugie miejsce za przyrządzenia Ratatui warzywnej w meksykańskim stylu zdobyli Tomasz Kiełbasa i Andrzej Stabrawa - przedstawiciele Hotelu Belweder z Ustronia. Na podium znaleźli się także Michał Suchanowski i Łukasz Smela z Hotelu Diament w Zabrzu. Podczas konkursu przygotowali: Trójkolorową terrinę warzywną podaną z zielonymi szparagami z balsamem z czerwonej szałwi oraz Cannelloni faszerowane bakłażanem, szpinakiem i papryką w akompaniamencie sosu serowo-włoskiego.

Tomasz Kiełbasa i Andrzej Stabrawa - przedstawiciele Hotelu Belweder
- drugie miejsce

W konkursie wzięli również udział:

  • Damian Lasota i Helena Krypczyk z Restauracji Maxima w Jastrzębiu Zdrój: Zielona inspiracja, Sekret warzywny Lasott
  • Przemysław Rybak i Ewelina Krypczyk z Restauracji Maxima w Jastrzębiu Zdrój: Kokosowy zawrót głowy z dipem o lekkiej nutce szafranu, Trójkątna fantazja z zielonym kalafiorem w szpinakowym cieście piwnym, szparagami, ryżem czerwonym i soczewicą
  • Tomasz Cieślar z RSP Jelenica w Ustroniu: Chłodnik z miętą, Bakłażany z paprykowym kuskus
  • Julian Kornatowski i Dariusz Burtan z Szałasu pod Reglami w Zakopanem: Kociołek wegetariański, Góralskie roladki w sosie żurawinowym

Zadanie drużyn składających się z dwóch uczestników polegało na przyrządzeniu 4 porcji wegetariańskiej przystawki i dania głównego – przygotowanych na bazie produktów firmy Oerlemans i pozbawionych składników mięsnych i ryb. Firma Oerlemans Foods Polska – jako producent wysokiej jakości świeżo mrożonych warzyw i owoców, a także główny sponsor zmagań konkursowych z cyklu Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel – propaguje kuchnię wegetariańską w polskich restauracjach.

Łukasz Smela i Michał Suchanowski jeszcze zanim dowiedzieli się o zajęciu trzeciego miejsca

Marek Widomski - przewodniczący jury konkursowego podczas ogłaszania wyników szczególną zwracał uwagę na dokładne zaznajomienie się uczestników konkursu z regulaminem jeszcze przed startem, a następne ścisłe przestrzeganie jego założeń - w ten sposób uzasadniając wybór najlepszych drużyn. Nie można zapominać o zakazie używania niejadalnych dekoracji – stwierdził.

Konkurs zorganizowany został przez TGH, firmę WISD&Partners pod patronatem Klubu Szefów Kuchni. Sponsorzy: Oerlemans Foods Polska, Kuppersbuch, Komat.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Brawo!"
(23.05.2007 - 21:24)  (WKW)
"Pozdrowienia i podziekowania dla Kucharzy"
(25.05.2007 - 12:19)  (Tomasz Kiełbasa)
"to byla jazda"
(10.09.2009 - 16:18)  (konatowskixxxl)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000