Barbara Runo z warszawskiej Restauracji Santorini okazała się najlepsza podczas II Festiwalu Kuchni Greckiej, który zakończył się w Augustowie. Zwyciężczyni zakwalifikowała się do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski, który odbędzie się 19 września w Poznaniu.
”Na pudle” stanęli także: Paweł Wencel, reprezentant Hotelu Villa Verde z Zawiercia zajmując drugie miejsce i Konrad Birek z warszawskiego Hotelu Jan III Sobieski – trzecie miejsce.
Danie, które najbardziej smakowało jurorom degustacyjnym przygotował Witold Konkolewski z Unity Line - Szczecin.
Tabela ocen jurorów technicznych:
Numer ekipy | EKIPA | Juror nr 1 Jarek | Juror nr 2 Teo | Juror nr 3 Darek | Suma punktów | Miejsce |
1 | Łukasz Konik z Hotelu Farmona – Kraków | 47 | 84 | 65 | 196 | XII |
2 | Michał Suchanowski z Hotelu Diament – Zabrze | 64 | 89 | 90 | 243 | X |
3 | Konrad Birek z Hotelu Jan III Sobieski – Warszawa | 93 | 106 | 110 | 309 | III |
4 | Barbara Runo z Restauracji Santorini – Warszawa | 110 | 117 | 130 | 357 | I |
5 | Witold Konkolewski z Unity Line - Szczecin | 79 | 103 | 125 | 307 | IV |
6 | Krzysztof Czapnik z Hotelu Bristol – Warszawa | 67 | 82 | 108 | 257 | VIII |
7 | Artur Lenczewski z Restauracji Panteon – Białystok | 75 | 96 | 128 | 296 | VI |
8 | Marcin Ruszkowski z Sodexho – Kielce | 72 | 83 | 75 | 230 | XI |
9 | Łukasz Deput z Restauracji Belvedere – Warszawa | 100 | 89 | 115 | 304 | V |
10 | Robert Wiśnicki z restauracji Weranda Grill – Olsztyn | 64 | 83 | 100 | 247 | IX |
11 | Krzysztof Chełchowski z Restauracji The Cinnamon - Warszawa | 85 | 91 | 105 | 281 | VII |
12 | Paweł Wencel z Hotelu Villa Verde - Zawiercie | 94 | 99 | 153 | 347 | II |
Tabela ocen jurorów degustacyjnych:
Numer ekipy | EKIPA | Juror nr 1 Giancarlo | Juror nr 2 Mariusz | Juror nr 3 Wala | Juror nr 4 Ewa | Suma punktów | Miejsce |
1 | Łukasz Konik z Hotelu Farmona – Kraków | 53 | 59 | 60 | 56 | 228 | X |
2 | Michał Suchanowski z Hotelu Diament – Zabrze | 71 | 62 | 80 | 63 | 276 | IV |
3 | Konrad Birek z Hotelu Jan III Sobieski – Warszawa | 53 | 58 | 70 | 54 | 235 | VIII |
4 | Barbara Runo z Restauracji Santorini – Warszawa | 40 | 65 | 70 | 55 | 230 | IX |
5 | Witold Konkolewski z Unity Line - Szczecin | 74 | 78 | 80 | 80 | 312 | I |
6 | Krzysztof Czapnik z Hotelu Bristol – Warszawa | 35 | 67 | 60 | 58 | 220 | XI |
7 | Artur Lenczewski z Restauracji Panteon – Białystok | 63 | 73 | 80 | 66 | 282 | III |
8 | Marcin Ruszkowski z Sodexho – Kielce | 20 | 71 | 60 | 49 | 200 | XII |
9 | Łukasz Deput z Restauracji Belvedere – Warszawa | 78 | 76 | 75 | 70 | 299 | II |
10 | Robert Wiśnicki z restauracji Weranda Grill – Olsztyn | 49 | 74 | 75 | 76 | 274 | V |
11 | Krzysztof Chełchowski z Restauracji The Cinnamon - Warszawa | 45 | 69 | 80 | 60 | 254 | VI |
12 | Paweł Wencel z Hotelu Villa Verde - Zawiercie | 37 | 74 | 80 | 60 | 251 | VII |
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|