Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Hit Sezonu - eliminacje w Warszawie

22 marca 2007 r. w Warszawie podczas prezentacji w ramach EuroSweet na Targach EuroGastro w Clubie Kreatywnych Cukierników odbyła się trzecia edycja konkursu na najlepszy deser lodowy HIT SEZONU 2007.

W zaaranżowanej na sale widowiskową części hali wystawienniczej wystąpiło 11 zespołów, które przygotowywały regulaminowe 2 desery. Konkurs oceniało tradycyjnie 5-cioosobowe Jury w składzie:

  • Bożena Sikoń – przewodnicząca Jury
  • Karol Korczak przedstawiciel Nestle Ice Cream
  • Maciej Pięta – dwukrotny zwycięzca konkursu HIT SEZONU
  • Jan Kachlicki – właściciel cukierni Kachlickich z Grodziska Wlkp.
  • Janusz Profus – Maestro Czekolady Cudbury-Wedel

Konkursowe zmagania rozpoczęły się o godz. 10.00 i zakończyły o godz. 17.00. Na konkurs przybyło bardzo wielu ciekawych lodowej sztuki Gości, którzy nie tylko podziwiali tworzywo iborder=1 Twórców, ale mogli również zdegustować konkursowe desery. Prócz tego odwiedzający targi mogli spróbować wszystkich smaków lodów z grupy PLATINIUM z oferty Nestle Ice Cream.

Jury bardzo wysoko oceniło prace uczniów ze Szkoły Gastronomicznej im Pijarowskiego w Warszawie w składzie Damian Popławski i Michał Kramek, którzy przygotowali desery o nazwie Magia słodyczy (tort lodowy) i Chwile zapomnienia. Tymi deserami zdobyli bezapelacyjnie I lokatę, a byli tak fantastycznie przygotowani, że jury oceniło ich tylko o 4 punkty niżej, niż najlepszą ekipę zawodowa. Wszyscy zgodnie twierdzili, ze warszawskie ekipy szkolne reprezentowały bardzo wysoki poziom.

Ekipy szkolne:
II miejsce - Marlena Dąbrowska i Marta Zielony - Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijarowskiego w Warszawie
III miejsce - Robert Harna i Adam Frelak - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich ul. Majdański, Warszawa

Ekipy profesjonalne:
I miejsce – Izabela Birek i Małgorzata Skibowska – Hotel Holiday Inn Warszawa
II miejsce - Anna Bogusław i Grzegorz Kaszubowski – LOT Catering Warszawa
III miejsce - Przemysław Bonk i Krzysztof Bonk – Hotel Warszawa w Augustowie

Gratulujemy wszystkim Uczestnikom, a szczególnie Laureatom, którzy otrzymali bardzo atrakcyjne nagrody ufundowane przez Sponsora Nestle Ice Cream i zobaczymy ich wszystkich na wielkim finale w SOPOCIE. Tam zmierzą się NAJLEPSI!!!

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na ostatnią edycję ogólnopolską konkursu HIT SEZONU 2007 do Gdańska w dniu 22 kwietnia 2007 r.

A POTEM JUŻ PARYŻ I SŁYNNA SZKOŁA LENOTRE!!!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"karmel"
(27.03.2007 - 15:31)  (zbyszek)
"Karmel"
(27.03.2007 - 18:57)  (robert)
"karmel"
(27.03.2007 - 19:32)  (zbyszek)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000