Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wegetariańska uczta z Oerlemans w Kołobrzegu


Zobaczcie państwo:
TGH Kołobrzeg 2007
Wegetariańska uczta Kołobrzeg 2007
Kozi ser pieczony z warzywami Oerlemans
Galeria ze zdjęciami potraw konkursowych

W Kołobrzegu, podczas targów Tur-Gastro-Hotel, odbyła się kolejna edycja konkursu pod flagami Oerlemans – Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel „Wegetariańska uczta z Oerlemans”. Laureaci konkursu, którzy zajęli pierwsze i drugie miejsce wezmą udział w Wielkim Finale w Ustroniu Zdroju.

Szczęśliwcami okazali się Grzegorz Nowicki i Paweł Kaczyński z Restauracji Pergola w Kołobrzegu, którzy przygotowali Pierożki z sera ricotta, gorgonzola, orzechów laskowych z sosem kokosowo-szafranowym oraz przystawkę Kozi ser pieczony z warzywami Oerlemans.

Grzegorz Nowicki i Paweł Kaczyński z najlepszymi daniami konkursu i pucharem

Drugie miejsce zdobył, znany już z wcześniejszych występów w konkursach organizowanych podczas targów TGH oraz wielu innych zmagań kulinarnych, Tomasz Purol wraz z pomocnikiem Jerzym Salomonem - reprezentanci Villi Hoff w Trzęsaczu. Przygotowali Pikantną tortillę warzywną podaną z dwoma sosami oraz przystawkę Sałatkę warzywną podaną w marynowanym pomidorze z dodatkiem ziołowego serka mascarpone.

Trzecie miejsce, puchar oraz nagrody otrzymali Marcin Dach i Paweł Mostowy, z ZSW Arka-Mega w Kołobrzegu, którzy przygotowali danie i przystawkę pod wspólną nazwą Wegetariańskie wariacje. Trzecia ekipa nie zakwalifikowała się już niestety do finału „Wegetariańskiej uczty z Oerlemans”.

-Konkurs w Kołobrzegu cieszył się ogromnym zainteresowaniem kucharzy - twierdzi Marek Widomski, jego pomysłodawca, współorganizator oraz juror. W sumie wzięło w nim udział 11 dwuosobowych ekip - dodaje.

Przystawka reprezentantów Villi Hoff - Tomasza Purola i Jerzego Salomona

Oprócz drużyn, które zostały wyróżnione pucharami, do zmagań o miano najlepszego stanęli także:

  • Agnieszka Szostek z Pensjonatu Górnik w Kołobrzegu: Torcik ziemniaczany ze szpinakiem i serem, Tortilla z warzywami i sos czosnkowy
  • Daniel Olas z Hotelu Senator w Dźwirzynie: Zapiekany kozi ser na sałacie rucola z dodatkiem dresingu ziołowo-balsamicznego, Lasagnett z Atramentem kałamarnicy i mąki semolina, przekładana fantazjami warzywnymi z sosem kukurydzianym z delikatną nutą Bazyli
  • Piotr Kowalczyk i Michał Mikus z Hotelu New Skanpol w Kołobrzegu: Susi warzywne z imbirem marynowanym, Rydze z musem ziemniaczanym w otoczce z sosu z suszonych pomidorów z karmelizowanym cukrem
  • Michał Majewski i Kamil Wójciak z Park Hotelu w Szczecinie: Flan z zielonego groszku i marchewki, Rissotto z warzywami
  • Zenon Szymański i Janusz Barzowski z Restauracji Bursztynia 33 w Pucku: Warzywa z serem polane sosem bazyliowym i balsamicznym, Szpinak zapiekany w cieście filo
  • Szymon Pośnik i Grzegorz Romankiewicz z Bistro Duet w Koszalinie: Suflet marchewkowy, Zupa warzywna o trzech smakach
  • Łukasz Galant i Krzysztof Getka z Restauracji Jantar w Kołobrzegu: Sałatka a'la Jantar, Ragund z warzyw w pomidorowych sakiewkach na sosie balsamiczno-cebulkowym
  • Andriy Bychko i Tomasz Kozak z Restauracji Renaissance w Szczecinie: Orientalne kotleciki warzywne podawane z kokosowym szpinakiem i ryżem z warzywami, Dwukolorowa zupa krem z brokuł i kalafiora podawana z migdałami

Jurorzy konkursu podczas pracy - Zbigniew Kurleto i Marek Widomski

Konkurs oceniali profesjonalni sędziowie: Adam Dmyterko - szef kuchni restauracji Pergola w Kołobrzegu (nie oceniał drużyny tego obiektu), Zbigniew Kurleto - doradca kulinarny firmy MKN i Marek Widomski - reprezentujący firmę WISD & Partners.

Popularyzacja kuchni wegetariańskiej, która nie zawsze gości w kartach restauracyjnych, przyświeca Wegetariańskiej uczcie z Oerlemans od pierwszej edycji konkursu. Stający w kulinarne szranki kucharze mają za zadanie przygotować swoją potrawę w oparciu o produkty firmy Oerlemans.

Oerlemans Foods jako koncern międzynarodowy z 25-letnią tradycją wyspecjalizował się w produkcji wysokiej jakości świeżo mrożonych warzyw i owoców. Oferuje przez cały rok kilkadziesiąt produktów i ich wariantów przeznaczonych dla rynku gastronomicznego.

Zapraszamy do obejrzenia galerii ze zdjęciami potraw konkursowych.

Następny konkurs z cyklu Wegetariańska uczta z Oerlemans już 7 marca 2007 roku, podczas 54 edycji targów Tur-Gastro-Hotel we Władysławowie.

Oerlemas Foods Polska
ul. Wyszyńskiego 52
88-320 Strzelno
tel: (052) 319 30 12
fax: (052) 318 94 49
e-mail: ofp@oerlemans-foods.pl
http://www.oerlemans-foods.nl/

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000