Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Festiwal Kuchni Śródziemnomorskiej z Gudvor i Wilbo Catering

8 lutego 2007 roku w restauracji Victoria Hotelu Łysogóry odbył się Festiwal Kuchni Śródziemnomorskiej.

Festiwal poprowadzili wspólnie Andrzej Bryk - wiceprezes OSSKiC, executive chef Hotelu Marriott oraz piosenkarz Norbi. Zaproszeni goście z chęcią degustowali dania przygotowane przez kucharzy. Opieszałych zachęcał wspaniały aromat dań roznoszący się po całej sali.

W trakcie imprezy szefowie kuchni zaprezentowali wykonanie dań z zakresu kuchni śródziemnomorskiej, orientalnej, staroszlacheckiej oraz góralskiej.

Kuchnię śródziemnomorską prezentował Zbigniew Stankiewicz. Razem z prowadzącymi przybliżał ciekawe sposoby komponowania dań z wykorzystaniem owoców morza. Jak się okazało wykonanie smacznej potrawy nie wymaga zbyt wiele czasu, chociaż niemałych umiejętności kulinarnych.

Dania z zakresu kuchni orientalnej fusion przyrządzali Jacek Szczepański oraz Stanisław Pacholski. Po małych trudnościach technicznych, aczkolwiek zrekompensowanych dobrym humorem kucharzy, udało im się przyrządzić potrawy, które zachwyciły publiczność.

Kuchnię staroszlachecką prezentowali Waldemar Hołówka i Marek Łukasiewicz. Przygotowane potrawy stanowiły kunsztowne połączenie śródziemnomorskich specjałów z tradycyjnymi polskimi smakołykami. Natomiast kuchnię góralską Sylwester Lis. Zebrana publiczność mogła obserwować wykonanie potraw nie znajdujących się w kartach menu restauracji, które reprezentowali szefowie kuchni.

Wieczorem odbył się uroczysty bankiet połączony z prezentacją potraw oferujących bogactwo smaku morskich i oceanicznych głębin wzbogacony programem artystycznym. Wśród kunsztownie przygotowanych potraw znalazły się także mięsa oraz tradycyjnie pieczonego chleba.

Jedną z atrakcji był występ Norbiego, który rozbawił zebraną publiczność, a niektórych porwał do tańca. Pokaz mody w wykonaniu „najpiękniejszych” regionu świętokrzyskiego uprzyjemniał zebranym czas w trakcie degustowania potraw i smakowania win.

Podczas bankietu przedstawiciele organizatora festiwalu zbierali od uczestników wizytówki. Pod koniec wylosowane osoby odebrały nagrody w postaci produktów firm, które prezentowały swoją ofertę. Festiwal Kuchni Śródziemnomorskiej należy do cyklu imprez, którego pomysłodawcą jest Tadeusz Dobrowolski z Wilbo. W trakcie kolejnych zostana zaprezentowane regiony: pomorski, zachodniopomorski, wielkopolski, mazowiecki, dolnośląśki oraz warmińsko-mazurski.

Sponsorzy festiwalu: Wilbo, Hotel Łysogóry, Gudvor.

Firmy, które podczas festiwalu prezentowały swoje wyroby: Aviko, ChemaN, Domain Menada, Elkopol, Gastro Magic Service, Gronex, Grupa Sobieski, Inter Europol, Segafredo, Stalgast, Tao Tao, Woda Perier, Żywiec.

Justyna Warchoł - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Znaczek"
(22.02.2007 - 13:40)  (Lamia)
"ambros?"
(25.02.2007 - 19:41)  (Dalia lama)
"Pomyłka"
(26.02.2007 - 11:26)  (lamia)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000