Przemek Tworkowski i Wojciech Dembowski mogą czuć się prawdziwy zwycięzcami VII Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej. Ich dania zostały ocenione jako najlepsze przez dwa składy jurorów – Jury Profesjonalne i Jury Smakoszy.
W pierwszej kolejności, podczas wieczornej gali, która odbyła się tuż po zakończeniu zmagań na kuchni, prowadzący ją Jacek Lenartowicz wraz z Giancarlo Russo i Kurtem Schellerem ogłosili werdykt Jury Smakoszy. Przemek Tworkowski i Wojciech Dembowski uhonorowani zostali nagrodami rzeczowymi.
Za zajęcie pierwszego miejsca przyznawanego przez Jury Profesjonalne reprezentanci BanGlob Catering z Gdyni otrzymali medale oraz puchary, czek na 5.000 zł. Nie zabrakło również nagród rzeczowych i dyplomów ufundowanych dla laureatów przez sponsorów konkursu.
Drugie miejsce przypadło w udziale ekipie z wrocławskiej Wieży Ciśnień. Krzysztof Gnieciak i Sebastian Futyma odebrali srebrne medale, dyplomy i nagrody rzeczowe.
Na podium znaleźli się także Marcin Cieślik i Grzegorz Birek - Club Foksal 19 Warszawa. Oprócz brązowych medali otrzymali też nagrody i dyplomy od sponsorów.
Wszyscy uczestnicy i jurorzy konkursu a także jego sponsorzy i patroni medialni odebrali z rąk organizatorów dyplomy.
Finałowa gala VII Arte Culinaria Italiana to nie tylko ogłoszenie wyników kulinarnych zmagań. Dla wszystkich zainteresowanych zgłębianiem włoskiej sztuki kulinarnej Giancarlo Russo oraz Andrzej Bryk przygotowali pokaz kulinarny. Zaprezentowali też oryginalny włoski parmezan i sposób jego krojenia.
Wszyscy przybyli na galę mieli również okazję spróbować przeróżnych włoskich specjałów a także pobawić się przy włoskiej muzyce Marco Bocchino.
Laureatom VII edycji konkursu serdecznie gratulujemy, zapraszamy na kolejne – ósme Arte Culinaria Italiana już za rok.
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|