Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
11.06.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
W Luksemburgu na brązowo

Po pięciu dniach rywalizacji w dwóch kategoriach – kuchni gorącej i zimnych bufetach w Luksemburgu zakończył się The Culinary World Cup 2006. Puchar w najbaczniej obserwowanej grupie drużyn – teamach narodowych - zgarnęli Norwegowie.

Oficjalnie wyniki ogłoszono w czwartek 23 listopada. Ceremony Hall, która pierwszego wieczora ExpoGast 2006 witała przybyłych do Luksemburga kucharzy, tym razem stała się miejscem ostatecznego rozstrzygnięcia zawodów.

Spośród drużyn narodowych puchar otrzymała reprezentacja Norwegii. Na dziesięć startujących w konkursie ekip młodzieżowych najlepsi okazali się juniorzy ze Szwajcarii. Wśród zespołów wojskowych zwyciężyła drużyna kucharzy ze Szwajcarii.

Reprezentacja Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni wraca z The Culinary World Cup 2006 z dwoma brązowymi medalami. Drużyna Wojska Polskiego zdobyła w Luksemburgu brąz w kuchni gorącej.

Juniorzy OSSKiC: Łukasz Michoń, Monika Wiśnioch, Sebastian Krauzowicz i Przemek Tworkowski wspierani byli przez zawodników rezerwowych, trenerów, zarząd stowarzyszenia oraz liczną grupę sympatyków z Polski. Już pierwszego konkursowego dnia przygotowując popisowe dania kuchni gorącej zdobyli brązowy medal. Zimny bufet, w taki sam sposób oceniony przez jurorów The Culinary World Cup 2006 prezentowany był szerokiej publiczności 21 listopada.

Dzień wcześniej ocenie sędziów z całego świata poddany został stół polskiej drużyny wojskowej. Niestety tym razem nie udało się sięgnąć po wyróżnienie. W kuchni gorącej jednak Polish Military Team zdobył brązowy medal.

The Culinary World Cup to najwyższa sztuka kulinarna w wykonaniu reprezentacji narodowych, juniorów i wojskowych. Polską kuchnię prezentowały tylko dwie wcześniej wyłonione drużyny – młodzieżowa i militarna. Zabrakło niestety narodowego teamu seniorów.

Do Luksemburga pojechało w sumie ponad 100 Polaków: reprezentanci naszego kraju, zarząd Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz ogromna grupa rozentuzjazmowanych kibiców – przedstawicieli branży gastronomicznej. Wyjazd największej części sfinansowany został ze środków unijnych - programu Leonardo da Vinci.

Szczegółowe relacje z The Culinary World Cup 2006 ukażą się na stronach portalu Gastrona.pl już w najbliższych dniach. Zapraszamy.

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Gratulacje i pozdrowienia dla najlepszych Polaków."
(25.11.2006 - 18:08)  (Darek Malczyk z Krakowa)
"Brawo dla Sebastianka!"
(09.12.2006 - 02:38)  (twoja truskaweczka)
"Wielki brawo i serdecznie gratulacja"
(25.11.2006 - 09:37)  (Jean Bos)
"Wielkie Gratulacje!!!"
(28.11.2006 - 14:16)  (Patrycja)
"Wielkie Gratulacje!!!"
(28.11.2006 - 14:16)  (Patrycja)
"Gratulacje"
(28.11.2006 - 19:00)  (Dariusz Bolanowski)
"Dziekuje Darku"
(29.11.2006 - 20:04)  (Sebastian Krauzowicz ( Goral ))
"Dziekuje wszystkim za wsparcie!"
(29.11.2006 - 20:48)  (sebastian Krauzowicz)
"upsss"
(29.11.2006 - 20:53)  (Sebastian Krauzowicz)
"O maly wlos bym zapomnial"
(29.11.2006 - 21:25)  (Sebastian Krauzowicz)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000