Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.05.2025
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Finał Primerba Cup Unilever Foodsolutions rozstrzygnięty

Zakończył się finał pierwszej edycji konkursu dla profesjonalistów „Primerba Cup”. Przedstawiciele firmy Unilever Foodsolutions już zapowiadają, że konkurs będzie miał swoją kontynuację w przyszłym roku.

Pierwszy w historii finał „Primerby Cup” odbył się podczas targów Polagra-Food w Poznaniu, 19 września 2006 roku. Wzięło w nim udział sześciu laureatów ogólnopolskich konkursów półfinałowych.

Najlepsi z najlepszych okazali się:

  • zajmując I miejsce na podium - Adam Mikulec na co dzień pracujący w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy Zdroju,
  • na II miejscu - Karol Łukomski reprezentujący Restauracje Toya i Blue Island z Wrocławia,
  • III miejsce przypadło w udziale Arkadiuszowi Czernikowi z Restauracji Dworek w Rzeszowie.

Poza nagrodzoną trójką w finale „Primerba Cup” wzięli też udział: Marek Oses - Hotel System Premium, Poznań, oraz reprezentująca warszawski Eurest - Magdalena Domańska.

-Tematem przewodnim konkursu było danie główne złożone z dowolnych składników. Koniecznym dodatkiem - Primerba KNORR – wyjaśnia Elżbieta Gizińska, Specjalista ds. szkoleń produktowych Unilever Foodsolutions.

Regulamin konkursu w żaden sposób nie ograniczał pomysłów kucharzy na wykorzystanie Primerby KNORR. Również różnorodność produktu sprzyjała kreowaniu nowych, czasami zaskakujących połączeń smakowych. Uczestnicy mieli do wyboru następujące Primerby KNORR: bazyliową, czosnkową, grzybową, koperkową, ogrodową, Pesto, prowansalską i włoską.

Primerby KNORR to aromatyczne kompozycje przypraw, połączonych z tłuszczem i solą. Nadają potrawom głęboki aromat i smak świeżych ziół, czosnku lub grzybów. Są idealne do potraw na ciepło i zimno.

Jury finału „Primerba Cup” to specjaliści Unilever Foodsolutions: Roman Ratajczak – przewodniczący, Marek Furczyk, Robert Poliński, Mirosław Szajkowski i Andrzej Wiesławski. Najlepiej znają Primerby KNORR, podczas konkursu mieli za zadanie ocenić pracę uczestników i ich dania.

Punkty przyznawane były za: mise on place i czystość (od 0 do 10), fachowe przygotowanie (0-20), sposób przygotowania i prezentacja potrawy na talerzu (0-30 punktów), smak potrawy (maksymalnie 40 punktów).

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000