Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarne Pożegnanie Lata 2006 - Prezentacja Regionów


Zobaczcie państwo:
Mistrz Kuchni Śląskiej
Prezentacja Regionów

Kolejnym ważnym wydarzeniem Kulinarnego Pożegnania Lata 2006, po konkursie o tytuł Mistrza Kuchni Śląskiej, była IV Ogólnopolska Prezentacja Kulinarna Regionów.

Prezentacje Regionów zorganizowano by propagować polską kulturę kulinarną w oparciu o dziedzictwo historyczne różnych regionów Polski. W tegorocznej Ogólnopolskiej Prezentacji Kulinarnej Regionów uczestniczyło siedem zgłoszonych wcześniej ekip z różnych zakątków kraju.

Region Dolnośląski reprezentowany był przez: Annę Krzemińską, Martę Nosidlak, Piotra Lipskiego, Mirosława Sipę i Agnieszke Łuc .

Z Regionu Lubelskiego do Kroczyc przyjechali: Jacek Jakubczak, Artur Bytrym, Jakub Ostrokulski, Piotr Skoczylas, Renata Nowik i Barbara Fatyga.

Region Małopolski stawił się w składzie: Maciej Bujakowski, Katarzyna Krzywda, Marcin Polus, Marcin Parda i Zbigniew Kurleto.

Konkurencją była druga drużyna z Małopolski, tym razem żeńska - Region Małopolska – Gorlice: Izabela Grabalska, Renata Wojak, Jolanta Kącka i Maria Olczyk.

Sześcioosobowa reprezentacja Regionu Podhalańskiego to: Tomasz Łabuz, Rafał Dorociuk, Marek Galica, Bartłomiej Kozielski, Wojciech Michniak i Dorota Szwajnos.

Region Podkarpacki to drużyna w składzie: Cezary Surmia, Janusz Pyra, Marek Łukaszewicz i Kamil Szubstarski.

Nie zabrakło również Regionu Zachodniopomorskiego: Zbigniew Kuzio, Arkadiusz Chimkowski, Leszek Bartosiewicz i Radosław Gryncer.

Wszystkie ekipy miały za zadanie zaprezentować potrawy z danego regionu lub mające związek kulturowy z ich powstaniem czy historią pochodzenia w regionie.

To zgromadzona na Kulinarnym Pożegnaniu Lata publiczność oceniała poszczególne regiony. Przy wejściu na teren prezentacji regionów każda osoba wykupywała cegiełkę. Zebrane w ten sposób pieniądze zostały przekazane Fundacji Grażyny Malecha „dodaj dzieciom skrzydeł”, której patronem jest Klub Szefów Kuchni. Cegiełka była jednocześnie głosem na dany region.

Najwięcej głosów od publiczności otrzymała drużyna reprezentująca Region Zachodniopomorski. Tym samym staje się pretendentem do organizacji Kulinarnego Pożegnania Lata 2007 w swoim regionie.

Sponsorzy imprezy: Hügli Food Polska, WCZG EVA-TEC, Lobos, Awbud, E. Spera Kroczyce, PKO BP, Rational, Broil King, Jan M Jan, Żywiec, Urbit, Stalgast, Inter Europol, Gloster, Bonduelle, Coca-Cola, Domena, Onyx, Źródełko, Develey, Meridon, Tadmix, Victor, Sokołów, Stollimpex, Elbiz.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"drobna korekta"
(28.09.2006 - 21:14)  (Ania)
"Brawo dla UNITY LINE"
(29.09.2006 - 11:00)  (Wiesław Bober)
"kto na podium"
(04.10.2006 - 16:00)  (Joanna Złotkowska)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000