Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
12.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Profesjonalista Roku 2006 - ekipy i potrawy

Zobaczcie państwo:
Konkurs kulinarny
Ekipy i potrawy
Nagrody, wokół konkursu

W konkursie o tytuł "Profesjonalisty Roku 2006" wzięło udział jedenaście zawodowych ekip kucharskich. Każda z nich przygotowała siedem porcji dania głównego.

Poszczególne drużyny przygotowały następujące potrawy:

  • Almi Cafe, Katowice - Krzysztof Peć i Dominik Dunaj - Tuńczyk na ostro aromatyzowany gąskami z brokułowym maratonem sojowym, zapiekaną cukinią i tapenade.
  • City Hotel, Bydgoszcz – Adam Mocny i Mariusz Bąkowski - Łezka z łososia z musem kurkowo-szpinakowym z ratatui warzywnym z sosem cytrynowo-balsamicznym
  • Hotel Akwawit, Leszno - Marek Buler i Michał Wojtko - Białe szaleństwo – Tuńczyk duszony w piecu, podawany z warzywami na bazie selera naciowego i papryki z dodatkiem pomidora i sera mozzarellii z dipem ziołowym podawany z makaronem sojowym i brokułami z sezamem

  • Hotel Amadeus, Kraków - Rafał Włudyka i Tomasz Kozioł - Marynowany halibut z oliwie sezamowej na chrupiących szparagach z grzybkami
  • Hotel Amax, Mikołajki - Marcin Bała i Krzysztof Kuliś - Sandacz z ragout warzywnym z borowikami na plackach ziemniaczanych
  • Hotel Petite Fleur, Toruń - Jakub Cyranowicz i Kamil Chojnicki - Halibut zapiekany z serem z sosem balsamicznym

  • Hotel Warszawa, Augustów - Jakub Bonk i Marcin Stelmaszyk - Rolada z halibuta z tymbalikiem warzywnym z rydzami w cieście z sosem balsamicznym i blue
  • Noma Residence, Promnice - Piotr Mrowka i Paweł Ludwiński - Łosoś z zielonym pieprzem ze szpinakowym tagliatelle w aromacie sosu kurkowego
  • Restauracja Słoneczna z Hotelu Diament, Zabrze - Michał Suchanowski i Łukasz Smela - Stek z tuńczyka na chrupiących grzankach zapiekany z mozzarellą w akompaniamencie sosu brokułowego i ostrygowego
  • Zamek Ryn- Jacek Kaczorowski i Dariusz Ostojski - Sandacz a’la Ryn – Sandacz z borowikami na wędzonym boczku z zielonym ryżem z sosem z wędzonego sera

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"gratuluje"
(17.09.2006 - 20:15)  (Michał)
"Re: gratuluje"
(21.09.2006 - 08:56)  (Joanna Załęska)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000