Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
12.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Profesjonalista Roku 2006 - nagrodzeni, wokół konkursu

Zobaczcie państwo:
Konkurs kulinarny
Ekipy i potrawy
Nagrody, wokół konkursu

Konkurs Polish Prestige Hotels & Resorts rozstrzygnięty. Tytuł „Profesjonalistów Roku” zdobyli przedstawiciele Noma Residence z Promnic - Piotr Mrowka i Paweł Ludwiński.

Wyniki ogłoszono podczas gali, wieczorem 9 września 2006 roku. Uroczystość poprowadziła znana ze szklanego ekranu Anna Popek. Dyplomy, statuetki i nagrody wręczał Prezes Fundacji Polish Prestige Hotels - Tadeusz Cieślik i Ryszard Bukowski - Dyrektor Hotelu Villa Park w Ciechocinku.

Podczas wieczornej gali wyróżnieni zostali:

  • I miejsce - Noma Residence, Promnice - Piotr Mrowka i Paweł Ludwiński - Łosoś z zielonym pieprzem ze szpinakowym tagliatelle w aromacie sosu kurkowego
  • II miejsce -
  • Hotel Warszawa, Augustów - Jakub Bonk i Marcin Stelmaszyk - Rolada z halibuta z tymbalikiem warzywnym z rydzami w cieście z sosem balsamicznym i blue
  • III miejsce - Hotel Amadeus, Kraków - Rafał Włudyka i Tomasz Kozioł - Marynowany halibut z oliwie sezamowej na chrupiących szparagach z grzybkami

- Wygrana jest zawsze w jakimś stopniu kwestią szczęścia twierdzi Paweł Ludwiński. Piotr Mrowka dodaje: - Nie bez znaczenia jest też zdobyte doświadczenie zawodowe.

Jury przyznało także nagrodę za najsmaczniejszą potrawę konkursu. Otrzymali ją przedstawiciele Art. Hotelu z Wrocławia - Przemysław Bogucki i Paweł Ryckiewicz. Z nieznanych wcześniej składników przygotowali Sandacza z serem oscypek z trzema rodzajami sosów, z odrobiną borowików i makaronem sojowym.

Już sam start w konkursie o miano Profesjonalisty Roku jest na pewno nobilitacją. Jednak zwycięzcy wezmą dodatkowo udział w Kulinarnym Pucharze Polski w przyszłym roku.

W Ciechocinku odbyły się również szkolenia - wykłady skierowane głównie do młodych kucharzy. Podczas jednego z nich Dariusz Richter - Doradca Kulinarny firmy omawiał wykorzystywanie ryb i owoców morza w nowoczesnej kuchni.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000