Konkurs Polish Prestige Hotels & Resorts odbył się 9 września 2006 roku, w jednym z hoteli należącym do grupy PPH&R – Villa Park w Ciechocinku. Wzięło w nim udział 11 dwuosobowych ekip.
Start w konkursie zapewniało wcześniejsze zgłoszenie drużyny, regulamin przewidywał, że mogą to być również pracownicy obiektów niezrzeszonych w programie PPH&R.

- W czasie tylko jednej godziny uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować siedem porcji dania głównego - wyjaśniał Jerzy Pasikowski, jeden z jurorów technicznych konkursu. Ocenie podlegał zarówno smak i wygląd potrawy na talerzach, jak też praca na stanowiskach kucharskich.
W skład jury technicznego weszli: - Mirosław Drewniak,
- wspomniany już Jerzy Pasikowski i
- Theofilos Vafidis.

W gronie jurorów degustacyjnych znaleźli się: - Ewa Gawryluk,
- Waldemar Błaszczyk,
- Cezary Harasimowicz i
- Piotr Płochocki.
Zmagania konkursowe odbyły się w coraz bardziej popularnej formule black box. W myśl hasła „Co wylosujesz, to przygotujesz...” uczestnicy otrzymywali cztery podstawowe produkty, które musiały znaleźć się w składzie przyrządzanego dania. Dodatki i przyprawy dobierano ze stołu prezentacyjnego.
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|