Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Festiwal Kuchni Francuskiej - rozdanie nagród


Zobaczcie państwo:
Zmagania cz. I
Zmagania cz. II
Ekipy
Potrawy
Rozdanie nagród
Sponsorzy

Po pełnym wyśmienitych dań dniu, wytężonej pracy drużyn biorących udział w Festiwalu Kuchni Francuskiej i równie ważnej pracy jurorów, wyłoniono wreszcie zwycięzców konkursu.

Constant-Michel Labarre – główny organizator zmagań ogłosił kto stanął na podium:

  • I miejsce zajęli Paweł Wencel i Piotr Boroś reprezentujący Villę Verde z Zawiercia
  • II miejsce - Robert Cnota i Marcin Sołtys z Restauracji Wierzynek w Krakowie
  • III miejsce - Marek Oses i Katarzyna Rzepa reprezentujący Hotele System (z Poznania i Krakowa)

Na zwycięzców I Konkursu Kuchni Francuskiej czekały niezwykle atrakcyjne nagrody. Laureaci pojada w nagrodę do Lyonu we Francji na tygodniowy staż w Instytucie Paula Bocuse.

Paweł Wencel z Villi Verde podsumował: - Wyjazd za granicę i udział w tak prestiżowym szkoleniu jest dla nas wielką motywacją do dalszej pracy i rozwoju. Piotr Boroś, który po raz pierwszy brał udział w konkursie kulinarnym przyznał, że nie spodziewał się wygranej, ale bardzo się z niej cieszy.

Laureaci drugiego miejsca w nagrodę otrzymali możliwość weekendowego wyjazdu do Paryża. Robert Cnota już myśli o starcie w kolejnej edycji Festiwalu: - Mam nadzieję, że zostaniemy zakwalifikowani.

Nagrodami za zajęcie trzeciego miejsca były walizka ze sztućcami (ufundowała firma Arton) oraz szatkownica-mandolina (ufundowała firma Bron Coucke). Katarzyna Rzepa zauważyła, że było sporo zamieszania wokół naszego stoiska chyba w związku z tym, że byłam jedyną kobieta startującą w konkursie.

Marek Oses dodaje: - Praca kucharza pozwala nam rozumieć się bez słów. Jestem miło zaskoczony, że tak dobrze nam poszło.

Dla wszystkich drużyn, które stanęły na podium firma Stalgast ufundowała komplety noży. Uczestnicy I Konkursu Kuchni Francuskiej i członkowie jury otrzymali pamiątkowe dyplomy, medale oraz upominki od firm: Makro, Lazur oraz Jean Jean.

Wieczór rozdania nagród I Festiwalu Kuchni Francuskiej umilił swoją grą Bernard Landberger.

Sponsorzy I Festiwalu Kuchni Francuskiej: Arton, Bonduelle, ChemaN, Delifrance, Dynamic, Ecolab, Gastro Magic Service, Inter Europol, Jean Jean, Lazur, Makro Centrum HoReCa, Stalgast, Pana Gastro, Solon, Wyborowa.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"Super konkurs!"
(03.09.2006 - 20:05)  (Wiesław Bober)
"Serdeczne gratulacje"
(07.09.2006 - 15:06)  (Joanna Ochniak z siostrą Agnie...)
"OSES DOBRZE CI POSZLO Z MOJA ZONA KASIA"
(24.11.2006 - 02:48)  (MAZ KASI)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000