W I Konkursie Kuchni Francuskiej wzięło udział dziewięć zgłoszonych wcześniej ekip. Walczyć było o co - zwycięska drużyna pojedzie do Lyonu we Francji na tygodniowy staż w Instytucie Paula Bocuse.
Do zmagań konkursowych w Baranowie koło Poznania stanęli: - Art. Hotel – Wrocław - Kamil Rękar i Rafał Ratajczyk
- Hotel Park Poznań – Poznań - Paweł Rozmiarek i Dawid Pobuta
- Hotel Polska – Warszawa - Witold Iwański i Rafał Lewczuk

- Hotel System - Poznań i Kraków - Marek Oses i Katarzyna Rzepa
- Pałac Wiejce - Skwierzyna - Andrzej Tritt i David Lach
- Restauracja Akropolis - Wrocław - Ryszard Konieczka i Tomasz Bąk

- Restauracja Wierzynek – Kraków - Robert Cnota i Marcin Sołtys

- Villa Verde – Zawiercie - Paweł Wencel i Piotr Boroś
- Zajazd Hetman – Kroczyce - Wiesław Ambros i Robert Kopec
Sponsorzy I Festiwalu Kuchni Francuskiej: Arton, Bonduelle, ChemaN, Delifrance, Dynamic, Ecolab, Gastro Magic Service, Inter Europol, Jean Jean, Lazur, Makro Centrum HoReCa, Stalgast, Pana Gastro, Solon, Wyborowa.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |