Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.04.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Festiwal Kuchni Francuskiej - zmagania ekip część II


Zobaczcie państwo:
Zmagania cz. I
Zmagania cz. II
Ekipy
Potrawy
Rozdanie nagród
Sponsorzy

Pierwszy w Polsce Festiwal Kuchni Francuskiej to niemałe wydarzenie w kulinarnym świecie. Przygotowywane podczas konkursu dania poddane zostały wnikliwej ocenie kilku składów sędziowskich.

Wśród jurorów nie zabrakło ekspertów od kuchni francuskiej, jej praktyków i smakoszy.

Pracy na stanowiskach konkursowych przyglądało się Jury Techniczne w skład którego weszli:

  • Przewodnicząca: Arleta Żynel - Kapituła Klubu Szefów Kuchni,
  • Wiesław Bober - szef kuchni Villi Verde z Zawiercia,
  • Andrzej Jasiuk - Klub Szefów Kuchni.
Nie zabrakło również Jury Profesjonalnego:
  • Przewodniczący: Jean Bos - szef kuchni w Hotelu Neptun w Łebie,
  • Pascal Kulecko - szef kuchni Hotelu Gold w Świnoujściu,
  • Mohammed Naser - szef kuchni Restauracji Trafunek Bis w Dębowcu,
  • Carlos Gonzalez Tejera - doradca kulinarny w firmie Stalgast,
  • Zbigniew Trybuła - szef kuchni Hotelu Francuski- Kraków.

W Jury Degustacyjnym, które oceniało głównie smak przygotowywanych potraw zasiedli:

  • Robert Ciechomski - Makro Centrum HoReCa,
  • Mariusz Markiewicz - Kuchnie Świata SaneChem,
  • Virginie Mèmeteau – redaktor naczelna “Les Echos de Pologne”,
  • Maria Regulińska - restauracja Wieża Ciśnień- Wrocław,
  • Tomasz Szubert – Ecolab.

Sponsorzy I Festiwalu Kuchni Francuskiej: Arton, Bonduelle, ChemaN, Delifrance, Dynamic, Ecolab, Gastro Magic Service, Inter Europol, Jean Jean, Lazur, Makro Centrum HoReCa, Stalgast, Pana Gastro, Solon, Wyborowa.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000