Pierwszy w Polsce Festiwal Kuchni Francuskiej to niemałe wydarzenie w kulinarnym świecie. Przygotowywane podczas konkursu dania poddane zostały wnikliwej ocenie kilku składów sędziowskich.
Wśród jurorów nie zabrakło ekspertów od kuchni francuskiej, jej praktyków i smakoszy.

Pracy na stanowiskach konkursowych przyglądało się Jury Techniczne w skład którego weszli:
- Przewodnicząca: Arleta Żynel - Kapituła Klubu Szefów Kuchni,
- Wiesław Bober - szef kuchni Villi Verde z Zawiercia,
- Andrzej Jasiuk - Klub Szefów Kuchni.
Nie zabrakło również Jury Profesjonalnego:
- Przewodniczący: Jean Bos - szef kuchni w Hotelu Neptun w Łebie,
- Pascal Kulecko - szef kuchni Hotelu Gold w Świnoujściu,
- Mohammed Naser - szef kuchni Restauracji Trafunek Bis w Dębowcu,
- Carlos Gonzalez Tejera - doradca kulinarny w firmie Stalgast,
- Zbigniew Trybuła - szef kuchni Hotelu Francuski- Kraków.

W Jury Degustacyjnym, które oceniało głównie smak przygotowywanych potraw zasiedli:
- Robert Ciechomski - Makro Centrum HoReCa,
- Mariusz Markiewicz - Kuchnie Świata SaneChem,
- Virginie Mèmeteau – redaktor naczelna “Les Echos de Pologne”,
- Maria Regulińska - restauracja Wieża Ciśnień- Wrocław,
- Tomasz Szubert – Ecolab.
Sponsorzy I Festiwalu Kuchni Francuskiej: Arton, Bonduelle, ChemaN, Delifrance, Dynamic, Ecolab, Gastro Magic Service, Inter Europol, Jean Jean, Lazur, Makro Centrum HoReCa, Stalgast, Pana Gastro, Solon, Wyborowa.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |