Podczas VIII Mistrzostw Polski w Grillowaniu, które odbyły się we Wrocławiu 21 lipca 2006 roku przygotowano około 100 potraw z grilla.
Uczestnicy konkursu przygotowywali następujące dania: - potrawa z głównym składnikiem rybnym
- potrawa z głównym składnikiem drobiowym
- potrawa z głównym składnikiem wołowym
- potrawa z głównym składnikiem wieprzowym
- deser z grilla
Zwycięzcy w kategorii Amatorzy - ekipa Z.P.M.H.J. Majerowicz przygotowywała następujące dania: Kurczak fantazja, Polędwica myśliwska, Pstrąg z ziołami, Karkówka z jabłkami i Korona z żeberek. Jak się okazało ich smak zachwycil jurorów.
Laureaci wśród Profesjonalistów - członkowie drużyny Zamku na Skale podkreślali: Najlepsza w naszym przypadku okazał się polędwica. Kluczem do sukcesu były tu smażone borowiki, marynowane w białym winie z odrobiną ciemnego pieprzu i dodatkowo rozmaryn, który zwiększał aromatyczność tego dania.
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |