Na ogłoszenie wyników VIII Mistrzostw Polski w Grillowaniu, które odbyły się 21 lipca 2006 roku nie trzeba było długo czekać. Tuż po zakończeniu konkursu przystąpiono do wielkiego zliczania ocen jurorów. Kto jest najlepszy okazało się kilka minut po godzinie 19.
W kategorii Profesjonaliści miejsca na podium zajęli: - I MIEJSCE - Zamek na Skale z Trzebieszowic - Paweł Struk, Edyta Gudowska, Paweł Wyciszkiewicz
- II MIEJSCE - Hotel Relaks z Karpacza - Piotr Lipski, Krzysztof Karwowski, Sławomir Karwowski
- III MIEJSCE - Wrocław Grill Team - Dorota Kacyła, Wojtek Adamaszek, Karol Krankowski, Łukasz Barański, Grażyna Dykty, Marek Pawlak
W kategorii Amatorzy bezkonkurencyjne okazały się zespoły: - I MIEJSCE - Z.P.M.H.J. Majerowicz z Białegokału- Witold Stodolny, Robert Lipiński, Wiesław Burzak, Andrzej Szczerbak, Zbigniew Markowski, Jan Rybacki, Monika Stodolna
- II MIEJSCE - Gmina Rawicz - Maciej Osiński, Waldemar Łoza, Szczepan Karosz, Tadeusz Pawłowski
- III MIEJSCE - Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia - Jarosław Wierzbicki, Marcin Bielec oraz Łukasz Wróbel
Okrzykom radości triumfujących nie było końca. Już po ogłoszeniu wyników Paweł Struk z ekipy Zamku na Skale powiedział: Za nami ciężka praca na treningach. Trenowaliśmy bardzo długo, dwa-trzy razy w tygodniu. I udało się!
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |