Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Finał Olimpiady Smaku 2006 - Juniorzy


Zobaczcie państwo:
Finał Olimpiady Smaku
Gala Finałowa
Półfinał we Wrocławiu
Półfinał w Gdyni
Półfinał w Krakowie
Półfinał w Poznaniu
Półfinał w Lublinie

Drugiego dnia Finału Olimpiady Smaku 2006 do konkursu i walki o główna nagrodę stanęli Juniorzy, którzy okazali się najlepsi podczas półfinałów regionalnych. Konkurs odbywał się 26 maja w Makro Centrum HoReCa w Warszawie.

Juniorzy, podobnie jak Konsumenci WINIARY, przygotowywali podczas ostatecznej rozgrywki dania, które zapewniły im udział w finale. W zmaganiach finałowych uczestniczyło dziesięciu Juniorów wyłonionych podczas półfinałów w następujących miastach:

  • z Wrocławia:

  • Karol Bandoch, Łosoś zapiekany ze szpinakiem w pieprzu cytrynowym z ziemniakami zapiekanymi

  • Adrian Mięciel, Pieczona polędwiczka wieprzowa

  • z Gdyni:

  • Jakub Łysk, Mus łososiowo – brokułowy z kalendrą

  • Marcin Przytula, Polędwica wieprzowa faszerowana musem grzybowym z ziemniaczkami i szparagami

  • z Krakowa:

  • Mateusz Guzik, Łosoś pieczony z kandyzowaną skórką cytrynową z sosem borowikowym na delikatnym suflecie szpinakowym

  • Bartłomiej Kiełtyka, Łosoś galicyjskiego z duetem majonezu dekoracyjnego WINIARY i sosu Pesto

  • z Poznania:

  • Kamil Godlewski, Łosoś z chutney’em imbirowo-pomarańczowym

  • Dawid Twardowski, Grillowane kotleciki jagnięce

  • z Lublina:

  • Adam Zwierzyński, Łosoś marynowanego w pesto rukolowym z ziemniakami puree z kozim serem i sosami: paprykowym i z białych szparagów

  • Sebastian Malinowski, Comber jagnięcy z kostką faszerowany morelą i śliwką kalifornijską w sosie winno - miodowym z pieczarkami w czekoladzie i ziemniaczkami z papryką chilli i bazylią

Pracę Juniorów oraz przygotowywane przez nich dania oceniało Jury Degustacyjne i Jury Techniczne w takim składzie jak Profesjonalistów i Konsumentów WINIARY:

  • Daniel Hebet – Resteurant le jadin du Quai, Francja

  • Siegfried Schaber – Prezes Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni, Niemcy

  • Tomás Konopka – Doradca Kulinarny Nestlé, Czechy

  • Grzegorz Kazubski - Manager Makro Centrum HoReCa

  • Robert Sowa - Hotel Jan III Sobieski

Olimpiada Smaku 2006 została zainicjowana przez Nestlé Polska SA (Nestlé FoodServices i WINIARY) przy partnerskim udziale Makro na rzecz promocji talentów kulinarnych wśród Klientów.

Jak zdradzili przedstawiciele organizatora Olimpiada Smaku stanie się konkursem organizowanym cyklicznie. Już teraz zapraszamy do wzięcia udziału w przyszłorocznych eliminacjach.

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000