Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
17.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Arte Culinaria Italiana – potrawy uczestników


Zobaczcie państwo:
Laureaci i sponsorzy
Zmagania część 1
Zmagania część 2
Potrawy konkursowe
V edycja konkursu
IV edycja konkursu
III edycja konkursu
II edycja konkursu


12 marca w Hotelu Marriott w Warszawie odbył się VI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Wzięło w nim udział 25 dwuosobowych ekip, które musiały wykazać się kreatywnością i profesjonalizmem w znajomości kuchni włoskiej. Przygotowane potrawy drużyn można obejrzeć w galerii poniżej.

Poszczególne drużyny przygotowały następujące dania:

Drużyna miesięcznika Hotel Polska – Warszawa

  • Trio cacannelloni w barwach flagi włoskiej na carpaccio z grillowanej cukinii z musem krewetkowo-imbirowym z dodatkiem sosu truflowo-winnego, czerwonego pesto i vineget kolendrowego, dekorowane krewetka królewską

  • Polędwica Welington zawijana w szynkę parmeńską z borowikami na tarcie z grillowanych warzyw z pastą truflową i gorgonzolą podlane kremową polentą z dodatkiem sosu truflowo żubrowego. Dekorowane tiulem serowym i płatkami świeżych trufli

Restauracja The Cinnamon – Warszawa

  • Linguine z krewetkami w sosie anyżowo-maślanym

  • Polędwica wołowa aromatyzowana rozmarynem na polencie pomidorowej



Restauracja Rocket Pub – Londyn
  • Spagetti czarne z owocami morza i świeżą rukolą

  • Polędwica wołowa zawijana w boczek toskański z puree i truflami

Reprezentacja Młodzieżowa OSSKIC - Warszawa

  • Makaron bucatini w kremowym sosie z warzywami i parmezanem

  • Zrazy z polędwicy wołowej faszerowane truflą i prawdziwkami podane z plackami z dyni

Restauracja Wieża Ciśnień – Wrocław

  • Trio z szynki parmeńskiej, makaronu spaghetti aromatyzowanego świeżą truflą i pomidorowego concase

  • Zawijańce z polędwicy wołowej i truflowego omletu, wieża z klusek parmeńskich, grillowany bakłażan

Restauracja Maska – Warszawa

  • Czarne spaghetti z kalmarami, pomidorkami cherry, czosnkiem i pecorino

  • Polędwica z truflami

Reprezentacja Juniorów SPKiC Region Pomorski

  • Makaron cannelloni faszerowany serem mascarpone na sosie pomidorowym

  • Polędwica wołowa pieprzona z ziemniakami opiekanymi w towarzystwie warzyw ogrodowych

Restauracja Tivoli – Sopot

  • Wulkaniczne conchiglioni

  • Truflowy zawrót głowy



Restauracja NU Jazz Bistro – Warszawa
  • Makaron linguine, aglio e olio z oliwą dyniową, szparagami z dodatkiem świeżego tuńczyka i muli

  • Polędwica wołowa z salsą truflową na risotto orzechowym z chipsami bakłażana i parmezanem w duecie sosów

Restauracja Leonardo – Kraków

  • Spaghetti z suszonymi pomidorami i szpinakiem z nutką szafranu i białego wina

  • Polędwica wołowa faszerowana czarną truflą w otoczce z włoskiego boczku, podana z ryżem i szparagami na sosie koniakowo-truflowym

Karczma Rzym – Bydgoszcz

  • Makaron penne z pieczoną dynią i masłem truflowym

  • Polędwica wołowa z pecorino, szynką parmeńską i truflami

Pałac Wiejce – Wiejce

  • Makaron tagliatelle w kompozycji melona i frutti di mare

  • Polędwica wołowa z sakiewką i sosem na bazie trufli

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 
 [1]  2  3 następnanastępna strona (2 z 3)


"sadzac po daniach poziom byl niski"
(19.03.2006 - 13:20)  (osia)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000