Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
17.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Zmagania konkursowe część 2


Zobaczcie państwo:
Laureaci i sponsorzy
Zmagania część 1
Zmagania część 2
Potrawy konkursowe
V edycja konkursu
IV edycja konkursu
III edycja konkursu
II edycja konkursu


12 marca w Hotelu Marriott w Warszawie odbył się VI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Wzięło w nim udział 25 dwuosobowych ekip, które musiały wykazać się kreatywnością i profesjonalizmem w znajomości kuchni włoskiej. Zmagania drużyn można obejrzeć w galerii poniżej.

Atmosfera na kuchni była bardzo gorąca. Ekipy uwijały się w pracy najszybciej jak mogły. Każde pięć minut przekroczenia dozwolonego czasu było karane - jury odejmowało 15 punktów od sumy ogólnej. Natomiast przekroczenie 45 punktów karnych mogło zdyskwalifikować drużynę. Na szczęście żadna z nich nie „uzyskała” tak dużej liczby. Każda z drużyn miała 90 minut na przygotowanie potraw. Niestety, aż 12 z nich przekroczyło czas.

Dania były oceniane przez dwa składy jury profesjonalnego:

Skład jury degustacyjnego:

  • Kurt Scheller – Przewodniczący Jury - Prezes OSSKiC
  • Maurizio Guidotti – Prezes Federazione Italiana Cuochi - Reggione Emilia Romagna

  • Fulvio Gambelli – Prezes Nestle Waters Polska

  • Francesco Alfonsi - Dyrektor ICE – Włoski Instytut Handlu Zagranicznego

  • Marco Ghia - Dyrektor Programowy TELE 5

  • Emilio Bixio – Właściciel Istituto Enologico Italiano

  • Enrico Pavoni – Prezes Fiat Polska SA lub Anna Pavoni – Prezes Pavonique

  • Luca Dusi – Someliere Istituto Enologico Italiano

  • Daniela Soncini – Someliere Istituto Enologico Italiano

  • Antonio L’Amico – Prezes Renic

  • Arkadiusz Trela – Dyrektor Bacardi-Martini Polska

  • Dariusz Struciński – Szef Kuchni Executive Hotel Anders Stare Jabłonki

  • Robert Sowa – Szef kuchni Executive Hotelu Jan III Sobieski

  • Grzegorz Kazubski – Dyrektor Makro Cash & Carry Poland

  • Grzegorz Goleń - Szef Kuchni Executive Restauracji Parmiggianos w Hotelu Marriott

Skład jury technicznego:

  • Mariusz Nowicki – Przewodniczący Jury
  • Jacek Jakubczak

  • Waldemar Hołówka

  • Krzysztof Szulborski

  • Arleta Żynel


Dania prezentacyjne, czyli talerze ustawione na stole prezentacyjnym były oceniane przez jury publiczności składającego się z kilku osób. Każda z nich miała przyznaną jedną kartę do głosowania, czyli mogła zagłosować tylko na jedną ekipę. Drużyna, która zebrała największą ilość kart otrzymała nagrodę publiczności.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 
 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000