Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs Barmańska Gala Tur-Gastro-Hotel w kategorii FLAIR TENDING

1 grudnia 2005 roku w Karpaczu odbył się konkurs Barmańska Gala Tur-Gastro-Hotel w kategorii FLAIR TENDING dla młodych adeptów sztuki „flair.” Cieszył się on dużym zainteresowaniem. Wzięli w nim udział zawodnicy nie tylko z Karpacza i okolic, ale również z Zielonej Góry, Lubina, Rybnika a nawet Rzeszowa.

Wszyscy chętni stawili się dnia 1 grudnia w Hotelu Orbis „Skalny” w Karpaczu.

Organizatorem zawodów była firma Bar i Promocja wspólnie z gospodarzem targów Poznańską Agencją Targową INEXPO pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Zgodnie z regulaminem uczestnicy mieli za zadanie przygotować drinka screwdriver na produktach dostarczonych przez wiernie towarzyszące konkursowi od samego początku firmy: BOLS Polska i TYMBARK. Wykonując drinka uczestnicy musieli posługiwać się techniką working flair zachowując obowiązujące standardy barmańskie. Dodatkowo wykonywali oni koktajl własnej propozycji.

Po zaciętej walce za barem najlepszym okazał się Mateusz Maziarz z Rzeszowa. Pokonał on rywali spokojem i dokładnością swojej prezentacji.

Zwycięski drink nosił nazwę: Gooferetto, a do jego przygotowania użyto:

  • Bols lemon ice – 4 cl
  • Bols peperment – 3 cl
  • Tymbark limonka – 5 cl
  • Sprite - top up
  • Dekoracja: plaster cytryny, twist

Tradycyjnie na zwycięzców czekały puchary, dyplomy i upominki od sponsorów.

Wszystkich początkujących flair-barmanów, oraz sponsorów serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w kolejnych edycjach konkursów w 2006 roku.

Z barmańskim pozdrowieniem,
Damian Sobczak

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000