Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Piotr Pietras ma s...
V Mistrzostwa Pols...
Bartosz Biały i Łu...
Krakowianin z tytu...
Najlepsza ekipa na...
X Ogólnopolski Kon...
Konkurs Les Chefs ...
Konkurs na Najleps...
Mamy polskiego Gor...
VII Ogólnopolski K...
II edycja Konkursu...
Młodzi sommelierzy...
Wielki sukces Zesp...
Rekord Gunnessa w ...
Laureaci Konkursu ...
Bartosz Peter dwuk...
Aleja Gwiazd Sztuk...
Kolacja Mistrzów
Złoty Medal MTP ta...
XIII Mistrzostwa P...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Artur Wojciechowski zwycięzcą konkursu barmańskiego

3 listopada w hali EXPO na terenach Międzynarodowych Targów Łódzkich odbyła się siódma edycja konkursu dla młodych barmanów w kategorii FLAIR TENDING – Barmańska Gala Tur-Gastro-Hotel.

Konkurs zorganizowany był przez firmę Bar i Promocja prowadzoną przez Damiana Sobczaka pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Zawodnicy przygotowywali koktajle według opracowanych przez siebie receptur z wykorzystaniem produktów dostarczonych przez organizatorów i sponsorów: BOLS Polska, Tymbark.




W konkursie wystartowali:

  • Arkadiusz Świątczak - Irish Pub z Łodzi „Green spin”
  • Marek Galas – Pub Bachus z Zielonej Góry – „Free mind”
  • Krystian Waganiak - Długi Stół Agencja Cateringowo-Aartystyczna F.W. z Łodzi „Szkockie lato”
  • Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi– „Bądź Bamboocha”

Przygotowanie cocktaili połączone z widowiskowymi ewolucjami wzbudziło ogromny aplauz i zainteresowanie publiczności. Jury uznało jednak, że na:

I miejsce zasługuje - Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi– „Bądź Bamboocha”
II miejsce - Marek Galas – Pub Bachus z Zielonej Góry – „Free mind”
III miejsce - Krystian Waganiak - Długi stół Agencja Cateringowo-Artystyczna F.W. z Łodzi „Szkockie lato”

Po konkursie eliminacyjnym odbył się wielki konkurs finałowy.

Do finału konkursu stanęli:

  • Mariusz Grzesik – Rzeszów - zaprezentował drink „Rozkosz”
  • Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi - przygotował drink o nazwie „Stawiam na Tolka Banana”
  • Marek Grabowski – Park Pub z Augustowa – drink „Scot”
  • Andrzej Gorzkiewicz – Hotel Orbis Prosna z Kalisza – przygotowal drink „Poranek”

Uczestnicy finału mieli za zadanie przygotować obowiązkowo drinka „screwdriver” używając techniki „working flair” z zachowaniem wszelkich standardów barmańskich oraz koktajl własnego pomysłu.




Zwyciężył Artur Wojciechowski z Dublin Pubu w Łodzi. Zwycięski drink nosił nazwę „Stawiam na Tolka Banana”.

Skład:
  • 30 ml bols forest fruit
  • 15 ml Bols Lychee
  • 10 ml syrop Blue Curacao
  • 80 ml Tymbark sok pomarańczowy
  • 20 ml Tymbark sok jabłkowy
  • dekoracja: melon, wiśnia koktailowa

Zwycięzca konkursu finałowego otrzymał prawo bezpośredniego udziału w najbliższych Mistrzostwach Polski Flair, nagrodę pieniężną oraz olbrzymią butelkę whisky Grant`s.

Damian Sobczak


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Watersystem Barson Reinex Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000