Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
01.05.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Artur Wojciechowski zwycięzcą konkursu barmańskiego

3 listopada w hali EXPO na terenach Międzynarodowych Targów Łódzkich odbyła się siódma edycja konkursu dla młodych barmanów w kategorii FLAIR TENDING – Barmańska Gala Tur-Gastro-Hotel.

Konkurs zorganizowany był przez firmę Bar i Promocja prowadzoną przez Damiana Sobczaka pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Zawodnicy przygotowywali koktajle według opracowanych przez siebie receptur z wykorzystaniem produktów dostarczonych przez organizatorów i sponsorów: BOLS Polska, Tymbark.




W konkursie wystartowali:

  • Arkadiusz Świątczak - Irish Pub z Łodzi „Green spin”
  • Marek Galas – Pub Bachus z Zielonej Góry – „Free mind”
  • Krystian Waganiak - Długi Stół Agencja Cateringowo-Aartystyczna F.W. z Łodzi „Szkockie lato”
  • Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi– „Bądź Bamboocha”

Przygotowanie cocktaili połączone z widowiskowymi ewolucjami wzbudziło ogromny aplauz i zainteresowanie publiczności. Jury uznało jednak, że na:

I miejsce zasługuje - Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi– „Bądź Bamboocha”
II miejsce - Marek Galas – Pub Bachus z Zielonej Góry – „Free mind”
III miejsce - Krystian Waganiak - Długi stół Agencja Cateringowo-Artystyczna F.W. z Łodzi „Szkockie lato”

Po konkursie eliminacyjnym odbył się wielki konkurs finałowy.

Do finału konkursu stanęli:

  • Mariusz Grzesik – Rzeszów - zaprezentował drink „Rozkosz”
  • Artur Wojciechowski – Dublin Pub z Łodzi - przygotował drink o nazwie „Stawiam na Tolka Banana”
  • Marek Grabowski – Park Pub z Augustowa – drink „Scot”
  • Andrzej Gorzkiewicz – Hotel Orbis Prosna z Kalisza – przygotowal drink „Poranek”

Uczestnicy finału mieli za zadanie przygotować obowiązkowo drinka „screwdriver” używając techniki „working flair” z zachowaniem wszelkich standardów barmańskich oraz koktajl własnego pomysłu.




Zwyciężył Artur Wojciechowski z Dublin Pubu w Łodzi. Zwycięski drink nosił nazwę „Stawiam na Tolka Banana”.

Skład:
  • 30 ml bols forest fruit
  • 15 ml Bols Lychee
  • 10 ml syrop Blue Curacao
  • 80 ml Tymbark sok pomarańczowy
  • 20 ml Tymbark sok jabłkowy
  • dekoracja: melon, wiśnia koktailowa

Zwycięzca konkursu finałowego otrzymał prawo bezpośredniego udziału w najbliższych Mistrzostwach Polski Flair, nagrodę pieniężną oraz olbrzymią butelkę whisky Grant`s.

Damian Sobczak


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000