Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Lodowy Weekend Królewskiego Miasta Krakowa

Zobaczcie Państwo:

HORECA 2005

Festiwal Kulinarny

HS Partner przejmuje rynek!

Krzysztof Drabik prezentuje

Marcin Moczydłowski prezentuje

18 listopada 2005 roku w ramach Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA odbył się konkurs deserów lodowych „Lodowy weekend Królewskiego miasta Krakowa”. Wzięli w nim udział krakowscy kucharze deserowi.

Honorowy patronat nad konkursem objął Urząd Miasta Krakowa Wydział Promocji. W zmaganiach mógł wziąć udział każdy kucharz, który przyrządził deser lodowy dla czterech osób w oparciu o lody przygotowane przez firmę Primulator.

Kunsztowne lodowe specjały oceniało jury techniczne oraz degustacyjne w składzie:

  • Bożena Sikoń - szef cukierni Hotelu Jan III Sobieski
  • Zbigniew Kurleto - doradca kulinarny firmy MKN
  • Theofilos Vafidis - członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni
  • Marcin Polus - szef kuchni Restauracji Paesa
  • Wojciech Wilk - właściciel Cukierni Wojciech Wilk

W ocenie brano pod uwagę smak, kreatywność, aranżację i dekorację deseru.

Laureatami konkursu zostali:

I miejsce

Rafał Włudyka - Ostoya Palace


II miejsce

Ryszard Stats - Restauracja Wierzynek


III miejsce

Artur Bała, Daniel Buszta - Restauracja Culde Sac


III miejsce

Restauracja Hotelu Belweder



Pozostali uczestnicy konkursu:
  • Tomasz Łabuz – Restauracja w Hotelu Wersal
  • Michał Hajdus, Agnieszka Kozień - Restauracja Pokusa
  • Arkadiusz Kawałek - Zespół Szkół Zawodowych nr 2
  • Monika Perz - Zespół Szkół Specjalnych nr 14
  • Marek Struzik - Restauracja Szara

Laureaci konkursu otrzymali puchar prezesa XIII Międzynarodowych Targów Hotelarsko Gastronomicznych Horeca 2005 i atrakcyjne nagrody od sponsorów.

Konkurs poprowadził znakomity kucharz – Karol Okrasa.

Organizatorami konkursu byli: Klub Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników oraz Targi w Krakowie SA.

Sponsorzy: Nestle, Hiestand, Primulator, Krak-Gastro, MKN, Convotherm, Dorado, Agrimpex, Tymbark, Fredomatic, Ecolab, KitchenAid, Orlemans, Sokołów i inni.

Nad festiwalem i konkursem patronat medialny objęły następujące media: Gastrona.pl, Przegląd Gastronomiczny, Dziennik Polski, Menu Smakosza i inne.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

Kinga Szczęsnowicz - Gastrona.pl

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000