Rada Programowa ustaliła listę konkursów, których zwycięzcy nominowani zostali do udziału w KPP 2005. Konkurs odbędzie się 21 października 2005 na terenie MTP podczas Wystawy Produktów i Usług dla Hotelarstwa i Gastronomii GASTRO-INVEST-HOTEL.
Przedstawiamy listę konkursów:
1. V Konkurs Młodych Talentów „L’art de la cuisine Martell” 2005
Hotel „Westin” Warszawa
Maciej Sasin
Ernest Jagodziński
2. V Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej 2005
Hotel „Haffner” Sopot
Łukasz Szczepański
Daniel Burandt
3. III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny o „Złotą Patelnię” 2004
Hotel „Nadmorski” Gdynia
Przemysław Langowski
Sebastian Truszkowski
4. VI Konkurs o tytuł „Wielkopolskiego Kucharza Roku” 2004
Gospoda „Pod Koziołkami” Poznań
Roman Ratajczak
5. IV Festiwal Kuchni Dworskiej – Edycja Wielkanocna 2005
„Noma Residence” Promnice
Łukasz Kozioł
Szymon Mądry
6. VII Konkurs Kulinarny „Zielona Czapka Bonduelle” 2005
Hotel „Nadmorski” Gdynia
Magdalena Turulska
7. VII Festiwal Ryby, Wędki i Muzyki „Sielawa Blues” 2005
Hotel „Radisson SAS” Warszawa
Anna Rączkowska
Krzysztof Kowalczyk
8. V Konkurs o tytuł „Profesjonalisty Roku Polish Prestige Hotels & Resorts 2005”
Hotel „Jan III Sobieski” Warszawa
Konrad Birek
Sławomir Ertman
9. Konkurs „Ślimaki PL” 2005
Hotel „Nadmorski” Gdynia
Łukasz Fular
Sebastian Truszkowski
10. Konkurs Kulinarny „Ryby i Owoce Lasu” Pałac Wiejce
Hotel „Rialto” Warszawa
Krzysztof Komar
Sebastian Gołębiewski
|