Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Firma Vena przedstawia: Pokaz „Musztry Formacji Młodych Kelnerów”

Zobaczcie Państwo

Pokaz musztry kelnerskiej

Pokaz mody hotelowej

Jak zadbać o klienta w restauracji jeszcze lepiej?

Co zrobić by posiłek, przygotowany po mistrzowsku miał równie wspaniałą oprawę?

Jak uniknąć sytuacji, gdy w czterogwiazdkowym hotelu obsługa jest „jednogwiazdkowa”?


Młodzi kelnerzy pod kierownictwem Pana Mariusza Papugi, pracownika wrocławskich hoteli odpowiedzieli czynem na wyżej wymienione pytania.



Portal Gastrona.pl ma zaszczyt przedstawić Państwu najprawdopodobniej pierwszy w Polsce pokaz „Musztry Formacji Młodych Kelnerów”.

Stroje, które obejrzą Państwo w galerii zdjęć przygotowała firma VENA, prowadzona przez Jadwigę Moszyńską – współwłaściciela firmy i głównego projektanta.

Zaprezentowana galanteria to oczywiście tylko mała próbka oferty VENY. Istnieje możliwość przedstawienia przez firmę projektów strojów na życzenie klienta, w dowolnym w zasadzie fasonie i z najwyższej jakości materiałów i dodatków krawieckich.



Stroje, o których mowa zaprezentowano w trzech odsłonach:
  • BUSINESS LUNCH
  • NOBEL DINNER
  • SUPPER WRATISLAVIA

Obsługa kelnerska, z jaką obsługiwani byli zaproszeni „biesiadnicy” zasługuje na najwyższe pochwały. Ekipa pod przewodnictwem Pana Mariusza Papugi z powodzeniem (piszę to bez najmniejszej przesady) mogłaby pracować w najwykwintniejszych domach restauracyjnych europy i świata. Brawo!


Korzystając z okazji, zapytajmy Pana Mariusza o to czy warto inwestować w szkolenie załogi kelnerskiej w swojej restauracji?

M.P.: Jest to konieczne, ponieważ oczekujemy dobrych wyników finansowych w swoich firmach. Obsługa kelnerska jest ważną częścią PRODUKTU oferowanego swoim gościom. Kelner, kucharz, sommelier oraz barman współpracując ze sobą tworzą dobry klimat restauracji.

Podawanie do stołu nie jest trudną czynnością, natomiast prawidłowy serwis kelnerski jest czynnością zawodową, którą trzeba się nauczyć oraz ćwiczyć. Odpowiednie przygotowanie stołu dla potrzeb gości wymaga stosowania odpowiedniej techniki serwisu kelnerskiego.

Trudną czynnością zawodową jest obsługa gości przez grupę kelnerów. Każda dobra restauracja powinna być przygotowana do obsługi gości specjalnych. Zaprezentowana formacja młodych kelnerów pokazuje, że sztukę serwisu kelnerskiego można stale doskonalić, tak, aby goście odczuwali staranność obsługi.

Pracując nad doskonaleniem techniki serwisu kelnerskiego, terminologia fachowa obsługa nabiera wymiernych treści.

Dziękujemy za odpowiedź a czytelników portalu Gastrona.pl z przyjemnością informujemy, iż w najbliższym czasie ukaże się na naszych łamach cykl artykułów Pana Mariusza Papugi traktujących o serwisie kelnerskim. Tematem pierwszego artykułu będzie: Śniadanie...

Projektowanie i wykonywanie strojów gastronomicznych i hotelarskich to zaledwie część oferty firmy VENA, jej głównym punktem w ofercie są, bowiem:

  • dekoracje stołów bankietowych,
  • dekoracje okien,
  • dekoracje łóżek,
  • dekoracje pokoi hotelowych.

Autorami zaprezentowanych strojów kelnerskich oraz dekoracji stołów są: Jadwiga Moszyńska, Magdalena Mieszała i Sylwia Barańska

Firma Vena
54-203 Wrocław
Legnicka 57
tel. (071) 373 90 96
fax. (071) 373 90 96
e-mail: vena@vena.wroclaw.pl
www.vena.wroclaw.pl
K.W.


"dziś prawdziwych kelnerów już niema"
(10.07.2005 - 13:58)  (kitchenchef)
"na palcach policzyć"
(12.07.2005 - 23:47)  (igor)
"co prawda to prawda"
(28.07.2005 - 18:47)  (maciej)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000