Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VIII Konkurs Barmański w Stylu Klasycznym  Polish Prestige Hotels & Resorts i PZH

Zobaczcie Państwo

Barmański flair

Barmański klasyczny

Prof. Roku (1 dzień)

Prof. Roku (2 dzień)

Rozdanie nagród

W dniu 27.04.2005 w hotelu Park Plaza we Wrocławiu podczas kolejnej Edycji Konkursów PPH&R i PZH odbył się VIII Konkurs Barmański w Stylu Klasycznym.

Celem konkursu było zawodowe doskonalenie barmanów, poszerzanie ich wiedzy z zakresu miksologii napojów mieszanych, umożliwienie wykazania swych możliwości do pracy na stanowisku barmana oraz przedstawienia swej pomysłowości, inicjatywy i poziomu wiedzy ogólnej, rozwijanie wiedzy z zakresu towaroznawstwa i technologii produkcji napojów alkoholowych i bezalkoholowych dostępnych w barach, oraz stwarzanie właściwych warunków dla wymiany poglądów i opinii w celu propagowania wiedzy zawodowej między pracownikami współpracujących ze sobą Hoteli.

Zawodnicy byli oceniani przez Jury techniczne w składzie: Małgorzata Ciesielska – Centrum Wina (Likiery Marie Brizard) i Arkadiusz Krawczyk – Hotel Radisson SAS w Warszawie. Nad stroną techniczną konkursu czuwali: Piotr Czyż i Arkadiusz Suliński.

Jury degustacyjne wyłonione zostało z grona sponsorów i gości i podzielone na 3 zmiany:

Zmiana I (godzina: 15.00 – 15.45):

  • Joanna Lubczyńska-Krencisz – Prezes Hotelu Green w Komornikach k/Poznania

  • Anna Harendarz – Platforma Gastronomiczna Papaja.pl

  • Łukasz Radowski – Firma CardPoint

  • Sławomir Towalski – Grupa Żywiec S.A

Zmiana II (godzina: 15.45 – 16.35):
  • Adam Molenda – Grupa Żywiec S.A.

  • Sławomir Grzyb – Gastrona.pl

  • Jacek Ulinowski – Firma Sommelier

  • Mikołaj Nowak – Reprezentant na Polskę FBA (Flair Bartender’s Association

Zmiana III (godzina: 16.40 – 17.25):
  • Anna Rogaczewska – Firma HELA Gmbh

  • Piotr Grącki – Firma Nestle Waters (Perrier, Vittel)

  • Stanisław Łyżniak – Hotel Mercure „Panaroma” – Wrocław

  • Rafał Gołąbowski – Prezenter TVN

Nad komisją degustacyjną czuwał Zdzisław Gabriel.

Przygotowalnia była zabezpieczana przez Jarosława Baranśa.

Konkurs poprowadzili Julian Mere – aktor Teatru Nowego w Warszawie (Adama Hanuszkiewicza), muzyk, kompozytor, powszechnie znany z udziału w telenoweli „Klan” oraz Piotr Lorens – Dyrektor Gastronomii Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie.

W konkursie uczestniczyli pracownicy hoteli należących do Programu Marketingowego Polish Prestige Hotels & Resorts, hoteli należących do Polskiego Zrzeszenia Hoteli, a także zawodnicy spoza PPH&R i PZH.

W Konkursie klasycznym wzięło udział 25 zawodników:

    Z ramienia PPH&R:

  1. Brandys Ryszard (Hotel Klimczok)
  2. Czerwiński Marcin (Hotel Villa Park – Ciechocinek)
  3. Djordjević Nenad (Hotel Villa Park – Ciechocinek)
  4. Domarecki Krzysztof (Hotel Belvedere - Zakopane)
  5. Godończuk Mariusz (Hotel Haffner - Sopot)
  6. Graniak Anita (Hotel Jan III Sobieski - Warszawa)
  7. Lisowska Dorota (Hotel Haffner - Sopot)
  8. Łyś Krzysztof (Hotel Belvedere - Zakopane)
  9. Maciejewski Zbigniew (Hotel Warszawa - Augustów)
  10. Majorek Grzegorz (Hotel Jan III Sobieski - Warszawa)
  11. Kadis Maciej (Hotel Warszawa - Augustów)
  12. Kapuścińska Joanna (Hotel Exbud Skanska - Kielce)
  13. Krolak Marcin (Hotel Noma Residence - Promnice)
  14. Kużel Dawid (Hotel Litwor - Zakopane)

    Spoza PPH&R i PZH

  15. Gabriel Beata (Hotel Orbita - Wrocław)
  16. Gajda Jakub (Daytona Klub - Wrocław)
  17. Kamińska Marzena (Chez Alexandre - Warszawa)
  18. Klejbor Paweł (Hotel Bryza - Jurata)
  19. Kotula Jacek (Restauracja "Da Pietro" - Kraków)
  20. Kozerawski Kamil (Hotel Ostaniec - Podlesice)
  21. Nogaj Magdalena (Hotel Sympozjum - Kraków)
  22. Pasławski Aleksander ("Czarna Perła Bieszczadów")
  23. Sajnok Łukasz (Rest. Siesta - Wrocław)
  24. Wajs Łukasz (Maniana Klub - Wrocław)
  25. Wójcik Marian (Pałac Bielawa)

Laureaci VIII Konkursu barmańskiego w stylu klasycznym:

I miejsce

- Graniak Anita - "Drink Granita"
Hotel Jan III Sobieski - Warszawa


II miejsce

- Lisowska Dorota - "Drink Next"
Hotel Haffner - Sopot


III miejsce

- Kadis Maciej - "Drink Vanilla Ice"
Hotel Warszawa - Augustów

Sponsorami konkursów barmańskich byli: Bacardi Martini, Program Marketingowy Polish Prestige Hotels, Red Bull, Grupa Żywiec S.A., Centrum Wina – Likiery Marie Brizard, CardPoint, Nestle Waters (Wody Vittel i Perrier).

Organizatorzy Konkursów: Polish Prestige Hotels & Resorts, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Klub Szefów Kuchni.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000