W dniach 26 - 27 kwietnia 2005 r. odbyła się w hotelu Park Plaza we Wrocławiu kolejna Edycja Konkursów PPH&R i PZH. VI Konkurs Kulinarny „Profesjonalista Roku” Laureatami Konkursu Kulinarnego „Profesjonalista Roku” zostali:
I miejsce | - Konrad Birek, Sławomir Ertman Hotel Jan III Sobieski - Warszawa |
II miejsce | - Teresa Ciołek, Mirosław Sipa Hotel Belvedere - Zakopane |
III miejsce | - Szymon Stanek, Dariusz Stopka Hotele Rivendel - Szczawno Zdrój |
Komisja Degustacyjna przyznała jednogłośnie nagrodę ekipie: Dariusz Sicioń, Piotr Chlebda z Hotelu Litwor z Zakopanego. Nagrodę tę ufundowała firma „JANEX”.
VIII Konkurs barmański w stylu klasycznym Laureaci VIII Konkursu barmańskiego w stylu klasycznym:
I miejsce | - Graniak Anita - "Drink Granita" Hotel Jan III Sobieski - Warszawa |
II miejsce | - Lisowska Dorota - "Drink Next" Hotel Haffner - Sopot |
III miejsce | - Kadis Maciej - "Drink Vanilla Ice" Hotel Warszawa - Augustów |
III Ogólnopolski Konkurs barmański w stylu Flair Laureaci III Konkursu barmańskiego w stylu Flair:
I miejsce | - Budnicki Michał - "Drink Spring" Mr. Boston |
II miejsce | - Posłuszny Marek - "Drink Sex w sadzie" Karczma "Rogata" |
II miejsce | - Małek Tomasz - "Drink Alter Ego" "Ego" Club Restauracja |
Sponsorami konkursów byli: Nestle Food Services, Janex, Oerlemans, Ecolab i Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Gastromedia, Combi Co, Pana Gastro, Bacardi Martini, Red Bull, Grupa Żywiec, Centrum Wina - Likiery Marie Brizard, Card Point, Nestle Waters, Syropy Monin, Lamonde Foods, Wilbo, Frytki Stover, Wersing Food Service, Nord Cost, Ekon Catering.
Organizatorzy Konkursów: Polish Prestige Hotels & Resorts, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Klub Szefów Kuchni.
|