Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pierwszy dzień zmagań w VI Konkursie Kulinarnym Profesjonalista Roku 2005

Zobaczcie Państwo

Barmański flair

Barmański klasyczny

Prof. Roku (1 dzień)

Prof. Roku (2 dzień)

Rozdanie nagród

W dniach 26-27.04.2005 w hotelu Park Plaza we Wrocławiu podczas kolejnej Edycji Konkursów PPH&R i PZH odbył się VI Konkurs Kulinarny „Profesjonalista Roku”.

Do konkursu przystąpili kucharze zatrudnieni w hotelach należących do programu marketingowego Polish Prestige Hotels & Resorts i nie tylko. Celem konkursu jest promowanie środowiska kucharzy i szefów kuchni oraz prezentowanie ich profesjonalizmu w oparciu o zdolności w kreowaniu nowych rozwiązań w sposobie połączeń artykułów i ich prezentacji.

Ze względu na duże zainteresowanie uczestnictwem w Konkursie organizatorzy zakwalifikowali tylko 20 ze wszystkich zgłoszonych ekip (jedna ekipa niestety nie dotarła do Wrocławia), i podzielili ich start na dwa dni. My również podzieliliśmy relację na dwie części. Pierwszego dnia wystartowało 12 ekip:

  1. Jacek Masymowicz, Robert Kołakowski - Hotel Villa Park - Ciechocinek
  2. Sebastian Konieczka, Marcin Lipski - Qubus Hotel - Wrocław
  3. Paweł Rozmiarek, Dawid Pobuta - Hotel Park - Poznań
  4. Tomasz Żmuda, Mirosław Ścierski - Hotel Klimczok - Szczyrk
  5. Konrad Birek, Sławomir Ertman - Hotel Jan III Sobieski - Warszawa
  6. Jarosław Faryna, Michał Jopkiewicz - Firma cateringowa "Jacar" - Wrocław
  7. Tomasz Ranosz, Przemysław Bogucki - Art Hotel - Wrocław
  8. Zbigniew Czesak, Adam Rębilas - Hotel Millenium - Bochnia
  9. Szymon Stanek, Dariusz Stopka - Hotel Belvedere - Zakopane
  10. Mirosław Jabłoński, Konrad Marcisz - Exbud Skanska Centrum Biznesu
  11. Paweł Malicki, Dawid Kotlarski - Green Hotel - Komorniki
  12. Paweł Krzywoń, Robert Kubas - Hotel Amadeus - Kraków

Przypomnijmy, że dania konkursowe były wykonywane ze schabu z kością, z warchlaka. Czas jaki ekipy miały na przygotowanie wynosił równo jedną godzinę, 10 minut miały ekipy na przygotowanie stanowiska.

Międzynarodowa Komisja Techniczna składała się ze znanych Mistrzów:

  • Constant-Michel Labarre
  • Theofilos Vafidis
  • Karol Okrasa
W skład Komisji Degustacyjnej weszli:
  • Edyta Mazek – Piekarnia Szwajcarska Inter Europol
  • Małgorzata Ciesielska - Centrum Wina
  • Anna Harendarz – Specjalista ds. reklamy Papaja.pl
  • Marek Widomski - Doradca Kulinarny WISD
  • Krzysztof Dubrow - Komisja Gastronomiczna PZH

Nad przebiegiem konkursu czuwał Jerzy Pasikowski - Szef Kuchni Hotelu Polonia Palace w Warszawie.

Laureatami Konkursu Kulinarnego „Profesjonalista Roku” zostali:

I miejsce

- Konrad Birek, Sławomir Ertman
Hotel Jan III Sobieski - Warszawa


II miejsce

- Szymon Stanek, Dariusz Stopka
Hotel Belvedere - Zakopane


III miejsce

- Teresa Ciołek, Mirosław Sipa
Hotele Rivendel - Szczawno Zdrój

Komisja Degustacyjna przyznała jednogłośnie nagrodę ekipie: Dariusz Sicioń, Piotr Chlebda z Hotelu Litwor z Zakopanego. Nagrodę tę ufundowała firma „JANEX”.

Konkurs poprowadzili Mirosław Drewniak oraz Julian Mere.

Sponsorami konkursu byli: Nestle Food Services, Janex, Oerlemans, Ecolab i Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Gastromedia, Combi Co, Pana Gastro, Bacardi Martini, Red Bull, Grupa Żywiec, Centrum Wina - Likiery Marie Brizard, Card Point, Nestle Waters, Syropy Monin, Lamonde Foods, Wilbo, Frytki Stover, Wersing Food Service, Nord Cost, Ekon Catering.

Organizatorzy Konkursu: Polish Prestige Hotels & Resorts, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Klub Szefów Kuchni.

 
Error : SELECT pictures_old.FILENAME, pic_categories.DIR_TITLE AS DIR1, pic_subcategories.DIR_TITLE AS DIR2 FROM pictures_old, pic_categories, pic_subcategories WHERE ID_PICTURE= AND pictures_old.CATEGORY_ID=pic_categories.ID_CATEGORY AND pictures_old.SUBCATEGORY_ID=pic_subcategories.ID_SUBCATEGORY