|
|
„Zielona Czapka Bonduelle” w Ustroniu |
W dniu 1 marca 2005 r., w malowniczo położonym hotelu „Belweder” w Ustroniu odbyły się kolejne eliminacje regionalne konkursu „Zielona Czapka Bonduelle”.
W konkursowe szranki stanęło 10 kucharzy. Zwycięzcą edycji został Łukasz Malcher reprezentujący Hotel Qubus Prestige z Katowic. Jego „Róża z halibuta na morzu czarnym serwowana na torciku warzywnym Bonduelle” uzyskała najwyższe oceny jurorów: Grzegorza Lelka, z hotelu „Belvedere” w Zakopanem, Damiana Kalisza z restauracji „Impresja” w Tarnowie
i Adama Chrząstowskiego z warszawskiego hotelu „Rialto”.
Paweł Ludwiński reprezentujący gościnny hotel Belweder w Ustroniu zdobył drugie miejsce. Jako konkursowe danie zaproponował on „Balsamiczną pierś z kurczaka ze szpinakiem i krewetkami na kaszy jaglanej z marchewką paryską i octem balsamico.”
Drugi reprezentat Hotelu Qubus z Katowic, Łukasz Pietrasz, zdobył III miejsce za danie „Koszyczek z łososia faszerowany krewetkami i serem tosca podany na sałatce chińskiej Bonduelle z sosem jogurtowo-malinowym.” Serca i podniebienia Jury Smakoszy podbił „Łosoś na sposób teksański w parmezanie” autorstwa Wojciecha Kani z centrum „Orle Gniazdo” w Szczyrku.
Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy !!!.
Zielona Czapka to konkurs dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni, których zadaniem jest przygotowanie potraw z wykorzystaniem warzyw mrożonych i apertyzowanych Bonduelle. Pierwszym etapem konkursu są eliminacje regionalne, w wyniku których wyłaniani są uczestnicy wielkiego finału odbywającego się w maju w Warszawie. Główną nagrodą jest wyjazd na tygodniowe szkolenie kulinarne we Francji oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe.
Osoby zainteresowane uczestnictwem w eliminacjach „Zielonej Czapki” prosimy o kontakt z firmą Bonduelle: tel. (022) 549 41 00, kpamieta@bonduelle.pl lub z Tomaszem Szymańskim, Doradcą Kulinarnym - tel. 0 601 595 629. |
|
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|