Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
„Zielona Czapka Bonduelle” w Ustroniu

W dniu 1 marca 2005 r., w malowniczo położonym hotelu „Belweder” w Ustroniu odbyły się kolejne eliminacje regionalne konkursu „Zielona Czapka Bonduelle”.

W konkursowe szranki stanęło 10 kucharzy. Zwycięzcą edycji został Łukasz Malcher reprezentujący Hotel Qubus Prestige z Katowic. Jego „Róża z halibuta na morzu czarnym serwowana na torciku warzywnym Bonduelle” uzyskała najwyższe oceny jurorów: Grzegorza Lelka, z hotelu „Belvedere” w Zakopanem, Damiana Kalisza z restauracji „Impresja” w Tarnowie
i Adama Chrząstowskiego z warszawskiego hotelu „Rialto”.

Paweł Ludwiński reprezentujący gościnny hotel Belweder w Ustroniu zdobył drugie miejsce. Jako konkursowe danie zaproponował on „Balsamiczną pierś z kurczaka ze szpinakiem i krewetkami na kaszy jaglanej z marchewką paryską i octem balsamico.”

Drugi reprezentat Hotelu Qubus z Katowic, Łukasz Pietrasz, zdobył III miejsce za danie „Koszyczek z łososia faszerowany krewetkami i serem tosca podany na sałatce chińskiej Bonduelle z sosem jogurtowo-malinowym.” Serca i podniebienia Jury Smakoszy podbił „Łosoś na sposób teksański w parmezanie” autorstwa Wojciecha Kani z centrum „Orle Gniazdo” w Szczyrku.



Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy !!!.

Zielona Czapka to konkurs dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni, których zadaniem jest przygotowanie potraw z wykorzystaniem warzyw mrożonych i apertyzowanych Bonduelle. Pierwszym etapem konkursu są eliminacje regionalne, w wyniku których wyłaniani są uczestnicy wielkiego finału odbywającego się w maju w Warszawie. Główną nagrodą jest wyjazd na tygodniowe szkolenie kulinarne we Francji oraz atrakcyjne nagrody rzeczowe.

Osoby zainteresowane uczestnictwem w eliminacjach „Zielonej Czapki” prosimy o kontakt z firmą Bonduelle: tel. (022) 549 41 00, kpamieta@bonduelle.pl lub z Tomaszem Szymańskim, Doradcą Kulinarnym - tel. 0 601 595 629.
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000