Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Konkurs kulinarny o Złotą Patelnię już rozstrzygnięty!

Podczas Targów Gastro Invest Hotel w Poznaniu w dniu 21 października 2004 r. odbył się Konkurs Kulinarny o Złotą Patelnię organizowany przez Komisję Gastronomiczną Polskiego Zrzeszenia Hoteli

Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania głównego z piersi kurczaka na pięciu talerzach w ciągu godziny. Ponadto danie miało być charakterystyczne dla regionu, z którego pochodzili uczestnicy.

Uczestnikami Konkursu o Złotą Patelnię 2004 byli:

  1. Hotel Geovita z Krynicy Górskiej
    Artur Kurtak
    Przemysław Modzelewski
    przygotowali danie "Góralska rolada z prażonym słonecznikiem
    w kompozycji placka ziemniaczano-orzechowego podana z warzywami oraz sosem z rydzy"

  2. Hotel Westin z Warszawy
    Marcin Sasin
    Ernest Jagodziński
    przygotowali danie "Pieczona pierś kurczaka z musem z jarzębiny podane z pęczakiem po warszawsku"

  3. Restauracja Buongiorno-Lalka z Koszalina
    Jacek Kudelski
    Anna Zakałużna
    przygotowali danie "Złota Polska Jesień - Mus z fileta kurczaka z kasztanami, suszonymi pomidorami i foie grass - ukryty w gruszce w towarzystwie ziemniaków i grzybów z lasu przytarganych"

  4. Hotel Nadmorski z Gdyni
    Sebastian Truszkowski
    Przemysław Langowski

  5. Hotel Noma Residence z Promnic
    Łukasz Kozioł
    Krzysztof Pec
    przygotowali danie "Jesienna fantazja Księżnej Daisy"

    W jury zasiedli:

    Marcin Budynek

    Jerzy Pasikowski

    Robert Sowa

    Jacek Świerk

    Marek Widomski

    Wyniki konkursu zostały ogłoszone na specjalnej gali w dniu 29 października w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie, sponsorowanej przez Nestle.

    I miejsce

    Sebastian Truszkowski i Przemysław Langowski
    z Hotelu Nadmorski z Gdyni

    II miejsce

    Łukasz Kozioł i Krzysztof Pec
    z Hotelu Noma Residence z Promnic

    III miejsce

    Marcin Sasin i Ernest Jagodziński
    z Hotelu Westin z Warszawy


    IV miejsce

    Artur Kurtak i Przemysław Modzelewski
    z Hotelu Geovita z Krynicy Górskiej

    V miejsce

    Jacek Kudelski i Anna Zakałużna
    z Restauracji Buongiorno-Lalka z Koszalina

    Sponsorami Konkursu były firmy:
    Sponsor główny: Nestle,
    Pozostali sponsorzy: Ecolab, Oerlemans
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000