W Noma Residence – Zameczku Myśliwskim w Promnicach
do Dnia Ślimaka wszyscy podeszli z dużym zainteresowaniem.
Szef Kuchni – Mirosław Drewniak – przygotował na tę okazję:
- Promnicka wersja Ślimaków a'la Bourguignone
- Ślimaki a'la Forestiere w cieście francuskim
- Mini pierożki ze ślimakami z trzema sosami
Dania ze ślimaków cieszyły się dużym powodzeniem przez cały tydzień, toteż postanowiono przedłużyć serwowanie potraw ze specjalnej karty o miesiąc.
O Dniu Ślimaka w Noma Residence sporo pisano w prasie lokalnej. Pana Mirosława Drewniaka najbardziej rozbawiło pytanie dziennikarza z Super Expresu - „Czy ślimaki zbiera w okolicznym lesie?”.
Gotowe danie – Ślimaki a'la Forestiere w cieście francuskim – serwowane będą klientom w Noma Residence jeszcze przez miesiąc.
|