- STOCK – pomoc przy organizacji konkursu, przekazanie alkoholi, zegarków, gadżetów – Dyrektor Konwalia Kazimierczak
- MARTINI – pomoc przy organizacji konkursu, przekazanie alkoholi, gadżetów – Prezes Alberto Cortese
- Istituto Enologico Italiano oraz Kadewin Sp. z o.o. – przekazanie win wloskich do degustacji podczas konkursu, ufundowanie nagrody za zajęcie I miejsca – tygodniowy pobyt we Włoszech – Prezes Emilio Bixio oraz Dyrektor Jolanta Czosnowska
- Towarzystwo Inwestycyjne BT – umożliwienie zorganizowania konkursu w holu biurowca BT – Prezes Jerzy Bar
- Technoblock Polska Sp. z o.o. – ufundowanie złotych, srebrnych i brązowych medali z prawdziwych kruszców, za zajęcie I-III miejsca – Prezes Marek Kotkiewicz
- Gastro Partners Sp. z o.o. – pomoc przy organizacji konkursu, wypożyczenie sprzętu kuchennego ( piece konwekcyjno-parowe, płyty grzewcze, stoły ze stali nierdzewnej ) - Prezes Jacek Staszewski
- Olimp Air - Biuro Turystyczne Sp. z o.o. – ufundowanie nagrody za zajęcie I miejsca – bilety lotnicze do Włoch – Prezes Andrzej Górski
- Malma Sp. z o.o. – pomoc przy organizacji konkursu, przekazanie makaronów do degustacji i konkursu - Prezes Michele Marbot
- Piekarnia Szwedka – przekazanie pieczywa do degustacji oraz ufundowanie nagrody za zajęcie III miejsca – obrazy Pani Beaty Szwed - Prezes – Piotr Popiołkowski
- Janex S.J. – przekazanie mięs i wędlin do konkursu i degustacji, ufundowanie nagrody – kosz z wyrobami firmowymi – Prezes Sławomir Wiesiak
- Heinz Sp. z o.o. - pomoc przy organizacj konkursu, przekazanie produktow do konkursu ( pomidory, majonez, ketchup, tuńczyk ) – Dyrektor Jerzy Bernatek
- Sanremo Group Sp. z o.o. – pomoc przy organizacji konkursu, przekazanie produktów do konkursu ( pesto, oliwa, oliwki ) – Prezes Roberto Saccromani
- Renic Sp. z o.o. – przekazanie wyrobów do konkursu oraz degustacji ( mozzarella, caciocavallo, scamorza, ser ricotta ) – Prezes Renata Błażejczyk- L’Amico
- Eko Zielnik – Marcin Piwowarczyk – przekazanie świeżych warzyw, owocow i ziół do konkursu i degustacji – Prezes Marcin Piwowarczyk
- ESI Polska – Dar Natury – przekazanie wody mineralnej do gotowania potraw konkursowych, do degustacji, pufundowanie nagród za zajęcie trzech pierwszych miejsc – bezpłatna dostawa wody mineralnej oraz dystrybutorow przez 6 miesiecy - Prezes Henrik Jellert
- ESI Polska Sp. z o.o. – przekazanie do degustacji włoskiej wody mineralnej Sanpellegrino i Panna – Prezes Fulvio Gimbelli
- Flint Sp. z o.o. – przekazanie kawy Universal Caffe do konsumpcji podczas konkursu - Prezes Edward Flint
- Wilbo S.A.– przekazanie produktów do konkursu oraz degustacji – Dyrektor Renata Stankiewicz
- Grupa Impel S.A. – ufundowanie nagrody Publiczności – Mandolina – urzadzenie do obrobki warzyw – Dyrektor Piotr Rugulski
- Dolce Vita Sp. z o.o. – przekazanie produktow do konkursu oraz degustacji – Prezes Jan Gołebiewski
Organizatorzy składają podziękowania dla wszystkich sponsorow za przekazanie firmowych gadżetów dla uczestników konkursu.
Patroni Honorowi:
- Federazione Italiana Cuochi – Prezes Rosario Parisi
- ICE – Polskiego Instytutu Handlu Zagranicznego – Prezes Angelo Vinci
Patroni Medialni:
- TELE 5 – Prezes Vittorio Hemsi
- Food Service – Miesiecznik gastronomiczny – Redaktor Naczelna Aldona Witak
- Gastrona.pl - Portal gastronomiczny – Prezes Sławomir Grzyb
- Miesiecznik What’s up - Prezes Joanna Tomaszewska
|