Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
5 gwiazdek w Rzesz...
Hotel Koronny w Za...
Sieć Best Western ...
Trzygwiazdkowy hot...
Pierwszy w Polsce ...
Bristol Tradition ...
IV edycja kampanii...
Hotele Diament z n...
Pierwszy hotel Bes...
Hotelarze nie zaro...
Nowy hotel Grupy H...
Hotel Krasicki - n...
Hotelarze kontra r...
Pierwszy hotel z m...
„Morskie opo...
Accor ma już 150 h...
Dziedzictwo Kulina...
Hotel w kinie?
Bakterie w Hotelu
Pałac w Kurozwękac...
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Naczynia Polska
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Elmak
Hello Coffee
Fanex
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Hotel Bez Barier 2003

Zobaczcie Państwo

Zaproszenie

Informacja Prasowa

Ankieta

List Otwarty

Regulamin


REGULAMIN



wersja do druku




§ 1

  1. Organizatorem konkursu są: Polskie Zrzeszenie Hoteli, Izba Gospodarcza PZH, Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji oraz miesięcznik „Hotelarz”. Konkurs jest organizowany pod honorowym patronatem Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej.

§ 2

  1. Celem konkursu jest wyłonienie najbardziej przyjaznego dla osób niepełnosprawnych obiektu hotelarskiego (czyli hotelu, motelu lub pensjonatu). Osoby niepełnosprawne to osoby, mające problemy z poruszaniem się, osoby z dysfunkcją kończyn górnych i/lub kończyn dolnych, poruszające się na wózkach inwalidzkich, niedosłyszące i niesłyszące oraz niedowidzące i niewidome.

§ 3

  1. Konkurs będzie trwał od dnia 12.09.2002 roku.
  2. W konkursie mogą wziąć udział wszystkie obiekty hotelarskie, które w dniu ogłoszenia konkursu są już dostępne dla osób niepełnosprawnych oraz te, które zechcą w nim uczestniczyć przystosowując się zgodnie z wymogami regulaminu.
  3. Wnioski typujące obiekt hotelarski mogą być zgłaszane przez właścicieli lub dyrektorów obiektów oraz przez osoby trzecie.
  4. Zgłoszenie powinno zawierać:
    • wypełnioną ankietę (formularz ankiety, dostępny m.in. na stronach internetowych www.integracja.org; www.niepelnosprwani.info; www.gastrona.pl; www.hotel.pl)
    • poświadczenie wyrażonej zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb konkursu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997. Dz. U. Nr 133 poz. 883
      Dopuszcza się także (jako dodatkową możliwość) nadesłanie pozytywnej opinii osoby/osób niepełnosprawnej/ych. Brak opinii nie wyłącza danego zgłoszenia z udziału w konkursie.

      Mile widziane są zdjęcia przystosowanego obiektu hotelarskiego, będące dokumentacją dostępności (na odwrocie nadesłanych fotografii powinien znajdować się czytelny podpis autora zdjęć oraz nazwa obiektu hotelarskiego i adres)

    • Zgłoszenia należy nadsyłać drogą listowną na adres: Stowarzyszenia Przyjaciół Integracji, 00-162 Warszawa, ul. Dzielna 1 z dopiskiem Konkurs „Hotel bez barier”.
    • Termin składania zgłoszeń upływa 14 listopada 2003 roku (decyduje data wpłynięcia ankiety do biura organizatora).
    • Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Gali w grudniu 2003 roku.

§ 4

  1. Redakcja nie zwraca nadesłanych materiałów i zastrzega sobie możliwość do wykorzystania ich w szczególności do ich publikacji na łamach magazynu, w Internecie, oraz innych mediach.

§ 5

  1. Kryteria oceny dostępności hoteli:
    Pod uwagę będą brane następujące kryteria:
    • podjazd, wejście, węzeł recepcyjny
    • transport i komunikacja pionowa
    • jednostki mieszkaniowe, węzeł higieniczno-sanitarny
    • inne piony obsługowe, gastronomiczne, wielofunkcyjne
    • rehabilitacja i odnowa biologiczna

§ 6

  1. Jury konkursu zostało powołane w celu wybrania najbardziej przyjaznego dla osób niepełnosprawnych obiektu hotelu.
  2. W skład Jury wchodzą:
  3. Przewodniczący Jury: Kazimierz Kowalski – Wiceprezes Polskiego Zrzeszenia Hoteli, Prezes Polish Prestige Hotels
  4. Maria Burska – Redaktor Naczelna miesięcznika „Hotelarz”
  5. Dr Teresa Skalska – pracownik Instytutu Turystyki
  6. Prof. Zenon Błądek – architekt, profesor Wyższej Szkoły Hotelarstwa w Warszawie, wykładowca na Wydziale Architektury Politechniki Poznańskiej
  7. Adrian Burzyk – Z-ca Dyrektora Handlowego „Koło – Sanitec Group”
  8. Leszek Makulski – doradca gastronomiczny w firmie „Janex”
  9. Bogdan Małolepszy – Prezes Polskiego Stowarzyszenia Hotelarstwa i Turystyki
  10. Piotr Pawłowski – Redaktor Naczelny magazynu dla niepełnosprawnych „Integracja”
  11. Marek Stopczyk – Prezes Polskiego Zrzeszenia Hoteli
  12. Tadeusz Tulibacki – Członek Rady Polskiego Zrzeszenia Hoteli, wykładowca i redaktor
    • Obrady jury odbędą się w terminie – koniec listopada 2003 (termin do wyboru przez członków jury)
    • Jury może podejmować decyzję tylko w przypadku obecności minimum 5 członków.
    • W konkursie wyróżnionych zostanie maksymalnie 5 obiektów hotelarskich, w tym jednego zwycięzcy, który otrzyma tytuł „Hotel bez barier” oraz darmową reklamę w przewodniku „Turystyka bez barier – Polska”, w magazynie „Integracja” i miesięczniku „Hotelarz” oraz zostanie zaprezentowany na Wielkiej Gali Integracji w grudniu 2003. Pozostałe 4 obiekty hotelarskie, wyróżnione w konkursie otrzymają dyplomy pamiątkowe oraz będą wymienione w informacji prasowej, wysłanej do mediów po zamknięciu konkursu. Wszyscy – główny zwycięzca konkursu „Hotel bez barier 2003” oraz 4 obiekty hotelarskie wyróżnione w konkursie otrzymają nagrody, ufundowane przez firmę Sanitec Koło w postaci kompletnego wyposażenia łazienki urządzeniami, znajdującymi się w ofercie tej firmy. Ponadto nagrodzone obiekty hotelarskie będą promowane na stronach internetowych www.integracja.org; www.niepełnosprawni.info; www.pzh.org.pl. Ponadto wszystkie hotele, biorące udział w konkursie i spełniające wymogi dostosowania dla osób niepełnosprawnych będą wymienieni w specjalnym folderze, wydanym w 2004 roku przez Polską Organizację Turystyczną.
    • Jury zastrzega sobie prawo do przyznania nagrody specjalnej w konkursie „Hotel bez barier 2003”.
    • Decyzja Jury jest ostateczna i nie przysługuje od niej żadne odwołanie.

§ 7

  1. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do publikacji i prezentacji zdjęć wyróżnionych hoteli.

§ 8

  1. Regulamin konkursu udostępniony jest w siedzibie Organizatora i na jego stronie internetowej http://www.integracja.org oraz na stronach www.niepelnosprawni.info i www.pzh.org.pl do końca 2003 roku. Wszelkie dodatkowe informacje na temat konkursu „Hotel bez barier” można uzyskać pod adresem: Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji, ul. Dzielna 1, 00-162 Warszawa, tel. (0*22) 635 13 30 wew. 16.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Robvita Rational Smoker Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Barson Watersystem Reinex Barry Callebaut Belfood
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000