20 czerwca w Zakopanem odbyły się V Mistrzostwa Polski w Grillowaniu, w którym udział wzięło 9 ekip profesjonalnych i 6 amatorskich. Po kilkugodzinnych zmaganiach jury wyłoniło zwycięzców. Wyróżniono również zwycięzców w poszczególnych kategoriach. W kategorii ryba z dodatkami najlepsze danie przygotowała ekipa Schabika (Bar Schabik i Restauracja Pub DaJa), w kategoriach wołowina z dodatkami i drób z dodatkami zwyciężyła drużyna Stena Line (Siuliński, Setzke, Żmudziński), w kategorii karkówka z dodatkami najlepsi byli ponownie kucharze z Schabika, a w kategorii żeberka z dodatkami I miejsce zajęli ex aequo Schabik i Bistro Szkolne.
PROFESJONALIŚCI:
Schabik
(Bar Schabik
i Restauracja Pub DaJa) | Zielona Góra | Ewelina Lipińska
Paweł Tabisz
Dariusz Antkowiak | Stena Line | Gdynia | Janusz Siuliński
Daniel Setzke
Dariusz Żmudziński | Restauracja U Holendra | Gliwice | Rafał Biały
Agnieszka Juroszek
Michał Chruszcz | Kucharze miasta | Sopot | Andrzej Ławniczak
Dominik Kacperowski
Piotr Gafka | Bistro Szkolne | Władysławowo | Maciej Kończak
Łukasz Szomborg | Restauracja Pabo | Sopot | Paweł Rądlowski
Krzysztof Jagodziński
Patryk Jagodziński | Restauracja Pirat | Władysławowo | Krzysztof Okoń
Jarek Jeka | Stena Line | Gdynia | Waldemar Kunda
Maciej Karpiński
Krzysztof Pobłocki | Hotel Interferie Bornit | Szklarska Poręba | Janusz Belczyk
Marek Dolat
Marek Szczap |
AMATORZY:
Radio Wrocław | gazeta "Co w mieście piszczy?" | "Super Express" | firma Agrimpex | rodzina Forystków | rodzina Greszczyków |
|