Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Grill KAMADO c - Nagrodą w konkursie Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś



W zabytkowym XV-wiecznym Zamku, usytuowanym na wzgórzu nad rzeką Narwią w Pułtusku odbyła się jubileuszowa X. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
 
Pomysłodawcą i organizatorem tego wydarzenia jest szef kuchni w Hotelu Lord w WarszawieStefan Birek.
 
 
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej była przystawka zimna lub gorąca, której składnikiem obowiązkowym był filet z miętusa i jogurt naturalny oraz danie główne, w którym należało wykorzystać przede wszystkim udziec z sarny i borowiki.
 
 
Stanowiska wszystkich ekip były wyposażone w profesjonalny sprzęt gastronomiczny m.in. Grill Kamado Classic, który umożliwia przygotowanie 10-kilogramowego indyka, 12 burgerów, 6 kurczaków w pionie, 8 steków lub 7 stojaków z żeberkami.
 
 
Komisji jury przewodniczyli:
  • Adam Michalski - Przewodniczący jury
  • Dariusz Zahorański - V-c Przewodniczący jury
  • Mariusz Nowicki - Sekretarz.
Konkurs kulinarny oceniało Profesjonalne Jury Degustacyjne w składzie:
  • Krzysztof Wojtal
  • Mirosław Reszczyk
  • Zbigniew Łęgowski
  • Krzysztof Robert Szulborski
  • Dariusz Zahorański.
Konkurs kulinarny oceniało Jury Techniczne w składzie:
  • Piotr Szczygielski
  • Tomasz Gawarzyński.
 
W kategorii profesjonaliści wzięły udział następujące drużyny:

1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski - RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona - PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda - RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski - SHERATON SOPOT HOTEL
5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny - HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański - SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska - RESTAURACJA AMARYLIS/Hotel Qeen (Kraków)
9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski - PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula - HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski - HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich - DOLCE VITA (Bydgoszcz).
 

Pierwsze miejsce zdobył zespół Bartosza Ludniewskiego i Tomasza Szymańskiego z Restauracji Smaczna Dieta/Hotel Fado w Gorzowie Wielkopolskim. Zespół ten otrzymał nagrodę główną Grill Kamado Classic- o wartości 3999 zł.
 
 
Drugie miejsce przyznano drużynie w składzie Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska z Restauracji Amarylis/Hotel Qeen w Krakowie, która uzyskała również nominację do finału KPP (wg klasyfikacji wymaganej przez regulamin KPP drużyna ta zdobyła największą liczbę punktów).
 
 
Trzecie miejsce przypadło Tomaszowi Sowińskiemu i Marcinowi Kowalskiemu z Restauracji Pasja w Gorzowie Wielkopolskim. Drużynie tej jury degustacyjne przyznało też pierwsze miejsce za najsmaczniejsze danie.
 
Konkurs organizowany był przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska – Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Krzysztof Jurgiel.
Dziękujemy Green Spoon za możliwość wykorzystania zdjęć https://www.facebook.com/GreenSpoonLife/
 
Więcej informacji na www.grillkamado.pl
 

GRILL KAMADO
Aleja Wojska Polskiego 27A
18-300 Zambrów
e-mail: info@grillkamado.pl
tel.: 696 514 002
www.grillkamado.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000