Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VI Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny


 


Rada Zbójnicka Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim
z siedzibą w Ustroniu, wraz z Euro-Toques Polska i Beskidzkim Klubem Kulinarnym organizują VI Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.

Współorganizatorem Mistrzostw w podawaniu dań z baraniny i jagnięciny jest Urząd Miasta Ustroń.

VI Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny honorowym patronatem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi pan Marek Sawicki.

Zwycięzcy tegorocznych Mistrzostw będą nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski 2011.
 

Lista Uczestników Konkursu
Spośród nadesłanych zgłoszeń - spełniających regulaminowe kryteria - do udziału w VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny zakwalifikowano następujące ekipy kucharskie:
 
 
 
Podstawowym produktem do przygotowania dania konkursowego jest comber jagnięcy i/lub comber barani.
Mięso przed przystąpieniem do konkursu może być odkostnione i obrane z błon, nie może być wcześniej zamarynowane.

Każda ze startujących ekip kucharskich przygotowuje 10 porcji dania konkursowego (4 dania dla jury degustacyjnego , 4 dania dla jury smakoszy VIP i zaproszonych gości   1 danie do ekspozycji i 1 danie na licytację). Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 80 minut.

Podczas przygotowywania dań konkursowych należy obowiązkowo wykorzystać co najmniej jeden z produktów Sponsora Strategicznego Firmy UNIFREEZE (do wyboru : szpinak-całe młode liście, groszek cukrowy i marchew junior) oraz bazę śmietanową Firmy QimiQ.

HARMONOGRAM :

godz. 11:00
    
  • przywitanie przez organizatorów
  • przedstawienie składu sędziowskiego
  • omówienie regulaminu
  • losowanie stanowisk startowych
godz. 11:45
  • wejście na stanowiska ekip 1-3
godz. 12:00
  • wystrzał armatni - oficjalne otwarcie Święta Baraniny Ustroń 2011 VI Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny
  • rozpoczęcie pracy ekip 1-3
godz. 13:20
  • zakończenie pracy ekip 1-3
  • wejście na stanowiska ekip 4-6
godz. 13:35
  • rozpoczęcie pracy ekip 4-6
godz. 14:55
  • zakończenie pracy ekip 4-6
  • wejście na stanowiska ekip 7-9
godz. 15:10
  • rozpoczęcie pracy ekip 7-9
godz. 16:30
  • zakończenie pracy ekip 7-9
godz. 18:00
  • ogłoszenie wyników VI Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny
godz. 19:30
  • Gala Diner
Tu znajdziesz : REGULAMIN
 
Po więcej informacji zapraszamy na stronę organizatorów


 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000