Lista Uczestników Konkursu
Spośród nadesłanych zgłoszeń - spełniających regulaminowe kryteria - do udziału w VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny zakwalifikowano następujące ekipy kucharskie:
Podstawowym produktem do przygotowania dania konkursowego jest
comber jagnięcy i/lub comber barani.
Mięso przed przystąpieniem do konkursu może być odkostnione i obrane z błon, nie może być wcześniej zamarynowane.
Każda ze startujących ekip kucharskich przygotowuje
10 porcji dania konkursowego (4 dania dla jury degustacyjnego , 4 dania dla jury smakoszy VIP i zaproszonych gości 1 danie do ekspozycji i 1 danie na licytację). Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 80 minut.
Podczas przygotowywania dań konkursowych należy obowiązkowo wykorzystać co najmniej jeden z produktów Sponsora Strategicznego Firmy UNIFREEZE (do wyboru : szpinak-całe młode liście, groszek cukrowy i marchew junior) oraz bazę śmietanową Firmy QimiQ.
HARMONOGRAM :
godz. 11:00
- przywitanie przez organizatorów
- przedstawienie składu sędziowskiego
- omówienie regulaminu
- losowanie stanowisk startowych
godz. 11:45