Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Zwyciężczyni MasterChef gotuje z dziećmi w Radisson Blu Hotel Kraków


5 maja w Radisson Blu Hotel Kraków odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne. Zwyciężczyni MasterChef Dominika Wójciak przygotowała lekcję gotowania dla dzieci – podopiecznych Akademii Przyszłości.

Lekcje gotowania są ostatnio coraz bardziej popularne. Takie warsztaty to nie tylko okazja by podszkolić kulinarne zdolności, ale coraz częściej także sposób na ciekawe spędzenie czasu ze znajomymi i urozmaicenie różnego rodzaju spotkań czy konferencji.

Radisson Blu Hotel Kraków bardzo często organizuje tego rodzaju atrakcje. Pod czujnym okiem Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego uczestnicy przygotowują cztery dania składające się na tematyczną kolację, którą później jest spożywana przy winie i w znakomitym nastroju.

Tym razem było jednak inaczej. Szef Kuchni ustąpił pola swojej zawodowej koleżance Dominice Wójciak – zwyciężczyni tegorocznej, trzeciej już edycji MasterChef, która zachwyciła nie tylko jurorów, ale i samego Gordona Ramsaya.

Warsztaty zostały zorganizowane dla podopiecznych Akademii Przyszłości – 15 dzieci, podzielonych na 3-osobowe zespoły. Uczestnicy przygotowali swoje wariacje potraw zaprezentowanych przez Dominikę. Dzieci nauczyły się gotować pyszną granolę śniadaniową, batoniki owsiane oraz budyń z kaszy jaglanej.

Spotkanie z Dominiką Wójciak było dla naszych uczniów przeżyciem, które zapamiętają na długo. Nie tylko nauczyli się gotować, ale również odkryli, że choć na co dzień są niedoceniani, to potrafią osiągnąć wszystko czego zapragną. Pod opieką kulinarnej mistrzyni przekonali się, że oni też potrafią przyrządzić smaczne potrawy. A przede wszystkim dowiedzieli się, że próbowanie nowych rzeczy i podejmowanie wyzwań jest czymś, co przynosi ogromną satysfakcję! – wspominają pracownicy Akademii Przyszłości.

***

AKADEMIA PRZYSZŁOŚCI – to ogólnopolski program, który za pomocą unikalnej metody pracy, jaką jest system motywatorów zmiany, przeprowadza dzieci od porażki w szkole do sukcesów w życiu. Do Akademii Przyszłości trafiają dzieci, które doświadczają długotrwałej porażki szkolnej i pochodzą z niezamożnych rodzin. Innymi słowy, do Akademii rekrutowane są dzieci, którym grozi pozostanie kolejny rok w tej samej klasie, a rodzice nie mogą pozwolić sobie na opłacenie dodatkowych zajęć.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000