Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Elmak
Hello Coffee
Lemonia
Barry Callebaut
Makro Cash & Carry
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Zwycięstwo Patrycji Banaszek w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym w Niemczech!


Lipiec rozpoczynamy wspaniałą informacją! Reprezentująca Polskę - Patrycja Banaszek z Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie, zajęła pierwsze miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym w Niemczech!
 
Międzynarodowy Konkurs Kulinarny dla szkól gastronomicznych odbył się 1 lipca 2019 roku w Koblenz. Polskę reprezentowała Patrycja Banaszek z Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie im. Tadeusza Kościuszki. Jej trenerami byli: Marek Rybacki, Marcin Soból, Jean Bos, Mariusz Zając, przy wsparciu Iwony Kiełt, Elżbiety Buczek i Renaty Rybackiej.
Patrycja jako laureatka II Ogólnopolskiego Konkursu „ Kuchnia nadwiślańska” organizowanego w tejże szkole dostała szansę wyjazdu na konkurs do Koblenz w Niemczech.
 
Jean Bos wraz z Markiem Rybackim przygotowali receptury dań zgodnie z tematem konkursu – finger food. Do przygotowania było 6 różnych przekąsek w ilości po 12 porcji w czasie 5 godzin i 1 godzina na serwis. Tu należy wspomnieć, że przekąski miały być pikantne i serwowane na zimno i gorąco. Organizator w regulaminie Konkursu zawarł spis produktów których należy użyć i które zapewnia dodatkowo. Nie można było używać żadnych innych produktów. Każdą potrawę należało serwować na zapewnionych przez Organizatora talerzach.
 
 
Treningi trwały codziennie pod bacznym okiem nauczycielek Iwony Kiełt i Elżbiety Buczek. Po południu rozpoczynała kolejny trening z Markiem Rybackim, którego wspierali Marcina Soból i Mariusz Zając. Po 10 – 12 godzinach kończyła, a następnego dnia od rana kolejny dzień zmagań z jednym dniem przerwy na odpoczynek. Logistyką wyjazdu zajęła się Pani Renata Rybacka i Jean Bos.
 
Patrycja rywalizowała wraz z 5 innymi uczestnikami. Jak na najmłodszą zaledwie 16-letnią uczennicę przez cały czas trwania konkursu zachowywała spokój i opanowanie. Nie wpadała w panikę, a w sytuacjach kryzysowych bardzo szybko podejmowała właściwe decyzje. Jako pierwsza, i jak się później okazało, jedyna wydała cały serwis o czasie. Zmęczona, szczęśliwa i uśmiechnięta wyszła z kuchni. Radości po zwycięstwie nie było końca. Trenerzy byli bardzo zadowoleni z odniesionego sukcesu.
 
 
Podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do Naszego sukcesu. Tu chcemy szczególnie podziękować Stowarzyszeniu Euro-Toques Polska, Pani Dyrektor Ewie Flaga z Zespołu Szkól nr 2 w Garwolinie, GastroArt, oraz Hotel&Restauracja „Sulbin” w Garwolinie, za wsparcie merytoryczne i finansowe powyższego przedsięwzięcia - Euro-Toques Polska.

Organizatorem konkursu było Euro-Toques Deutschland.
 
Serdeczne gratulacje dla Patrycji i całego zespołu reprezentującego Euro-Toques Polska, jak również dla wszystkich uczestników tego wydarzenia.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Debic Cukiernia M&K Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee POSbistro Steinberg Gastromedia Mazowiecka Grupa Szkoleniowo ? Doradcza
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000